Cs Cerdanyola lamenta que el Parlament rebutgi la demanda veïnal de mantenir oberts els CAPs Fontetes i La Farigola a l’estiu

El portaveu, Pau Ortolà, mostra la seva sorpresa perquè els Grups Parlamentaris d’ERC i PdCat han votat en contra de la proposta de Cs quan la Junta de Portaveus havia aprovat per unanimitat una moció similar impulsada pels veïns.

cap_fontetesEl portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola, Pau Ortolà, ha lamentat que els vots en contra d’ERC i PdCat (CUP i PP no estaven presents en la votació) hagin impedit que el pròxim estiu es mantinguin oberts els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Fontetes i la Farigola. La diputada de Cs en el Parlament, Maria Valle, havia presentat una proposta perquè la Generalitat no tanqués tots dos ambulatoris en horari estival, responent a una reclamació veïnal i a un acord unànime de la Junta de Portaveus local. L’associació de veïns de Fontetes va promoure l’abril passat “una moció reclamant la continuïtat del servei”, ha explicat Ortolà, que ha mostrat la seva sorpresa perquè “llavors la iniciativa va comptar amb el suport de tots els grups del consistori, inclosos els dos que ara hi han impedit que prosperés la petició”.

Pau Ortolà ha recordat que “la població de Fontetes i La Farigola ha sofert greus inconvenients pel tancament del CAP en els últims anys”, ja que “els obliga a desplaçar-se i això és un problema per a moltes persones amb problemes de mobilitat”. El regidor també ha destacat que “la proximitat és fonamental per a una salut pública de qualitat, sobretot en zones amb poblacions envellides”, un principi que “és difícil de complir si no s’ofereix a la població la possibilitat de visitar-se en el seu ambulatori més proper”.

Comparteix: