Curs d’Història de l’Art al MAC!

En el marc de l’exposició EL MODERNISME I LES FLORS i amb la col·laboració de l’Associació d’Artístes Plàstics de Cerdanyola, els dijous 22 i 29 de novembre a les 19h es programen al MAC dues conferències.

MACnocturnaEl llibre imprès de la natura…
Flors i plantes modelades a través de les arts aplicades a l’arquitectura
Recorregut per les façanes i interiors de l’arquitectura Modernista… florsplantes llenguatge universal per una societat que coneix la rosa, el lliri, la florde card. Elements que van desapareixen dins de les ciutats i en canvi estransformen en llibres impresos a les façanes, les cases, les botigues i edificisdel període Modernista. Gaudí deia: «Tot surt del gran llibre de la naturalesa;les obres dels homes són ja un llibre imprès.»A través de les arts aplicades a la construcció les flors i les plantes seranmodelades per ser el llenguatge visual de l’època.

A CÀRREC DE: Marta Saliné i Perich. Co comissaria de l’exposició.
Dra. en Història de l’Art per la UB (Universitat de Barcelona) i col·laboradora del GRACMON (Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis)

Les flors al Modernisme
Les flors a l’època del Modernisme són una font d’inspiració inesgotable per als artistes. Podem identificar una obra modernista per la representació floral, si fixem la nostra atenció veurem roses, lliris, gira-sols, cascalls, roselles, hortènsies… Aquesta conferència tracta sobre la importància que van aconseguir les flors a final del segle XIX i principi del XX. Explicarem les festivitats amb flors naturals que es celebraren, les exposicions hortícoles i el procés d’aprenentatge dels artistes per representar les flors i aplicar-les a les arts decoratives i industrials.

A CÀRREC DE: Fàtima López Pérez. Co comissaria de l’exposició.
Dra. en Història de l’Art. Professora del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona i investigadora del GRACMON (Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis) de la UB.

Comparteix: