La UAB organitza unes Jornades d’Enoturisme i Patrimoni Cultural a Catalunya

L’Observatori de Turisme i la CORE de Patrimoni Cultural de la UAB organitzen, els dies 15 i 16 de novembre, les I Jornades d’Enoturisme i Patrimoni Cultural per analitzar l’estat actual del sector enoturístic i visibilitzar la relació existent entre enoturisme i patrimoni cultural, amb les comarques del Vallès com a cas d’estudi.

Les Jornades d’Enoturisme i Patrimoni Cultural de Catalunya aplegaran a professionals de l’enologia i l’enoturisme, experts en turisme i patrimoni, cellers, representants de les Denominacions d’Origen vinícoles i estudiants.

Durant la sessió del primer dia, que se celebrarà a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, s’analitzarà l’estat actual del sector enoturístic i les tendències d’aquest àmbit econòmic emergent, que està en ple creixement a Catalunya, i que s’està convertint en una font de desenvolupament territorial.

La jornada del 16 de novembre serà una sortida a la masia La Muntada, situada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, on s’estudiarà el cas de les comarques del Vallès com a destinació enoturística, a partir de les experiències de diversos agents del sector i de l’administració local.

Aquest esdeveniment, que s’emmarca en l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i l’Any Català del Turisme cultural, compta amb la col·laboració de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera en la seva organització, juntament amb el grup de recerca Tudistar del Departament de Geografia de la UAB.

La relació de la UAB amb el sector vinícola

La UAB va ser pionera en organitzar el 2016 un taller de co-creació i innovació, en el marc del VIII Congrés Internacional d’Enoturisme, per crear un punt de trobada entre la recerca i l’empresa del sector enoturístic. També participa en diferents projectes europeus en els àmbits del turisme, el reciclatge i l’alimentació. Ofereix un curs en Enoturisme i compta amb grups de recerca que treballen en la valorització patrimonial de Denominacions d’Origen, bodegues i cellers de Catalunya. A més, la Universitat té una gran capacitat per aportar valor patrimonial a les zones productores, i es troba situada entre tres de les grans Denominacions d’Origen del país: DO Pla de Bages, DO Penedès i DO Alella.

Font: uab

Comparteix: