El Govern de Compromís continua amb la privatització del Servei d’Atenció Domiciliaria

Escolà torna a privatitzar el Servei d’Atenció Domiciliaria, cinc anys després que afirmés en un plè que la seva municipalització “es podia fer de manera immediata”.

img_npalou_20170618-205600_imagenes_lv_otras_fuentes_sad-1024x681-kxJC-U4234916887187KI-992x558@LaVanguardia-WebEn 2013 Compromís acusava el Govern que aquest no tenia voluntat política per recuperar un servei que “es podia fer de manera immediata”, tal com veureu a la següent transcripció de la intervenció de Carles Escolà en el ple de juliol del 2013:

“Nosaltres no ens cansarem i sortirem una vegada i una altra en defensa dels serveis públics, més encara quan es tracta d’un servei tan bàsic com l’atenció domiciliaria. Aquest servei podria assumir-se directament perque a més l’ajuntament tenim la capacitat de formar a treballadores i treballadors al nostre servei d’ocupació. Tenim molt clar que podríem recuperar aquest servei i recuperar-lo de manera immediata, millorar-lo reduint el seu cost a l’eliminar els intermediaris, millorar sobretot la coordinació amb els serveis socials municipals i crear mecanismes de participació de les treballadores i mecanismes de control de la ciutadania. Ja ho he dit i ho torno a dir, aquest servei es podria assumir de forma immediata (…) perquè no requereix una gran infraestructura i per tant, una gran inversió”.

Però d’ençà que Compromís va estar al Govern tota aquesta política de municipalitzacions ha desaparegut, si és que alguna vegada va existir i s’ho van creure. Ara, molt lluny de recuperar el servei i complir les promeses electorals, Compromís torna a privatitzar el servei amb un nou contracte (amb l’empresa Acció Social) que entrarà en vigor l’1 de novembre i que tindrà un import d’1.350.000 euros.

Comparteix: