Cerdanyola commemora el Dia Europeu de la Solidaritat Local

El Cerdanyola Coopera torna a integrar-se dins la Festa de Sant Martí i ho fa amb la col·laboració de les oenegés i les entitats de solidaritat de la ciutat.

cordonsdrets.creartUn ampli programa d’activitats, concentrades el dissabte 10 de novembre al matí i a la plaça de l’Abat Oliba, serviran per a celebrar el Cerdanyola Coopera, que un any més coincidirà amb la Festa de Sant Martí i commemorarà el Dia Europeu de la Solidaritat Local. L’objectiu de la jornada és sensibilitzar la ciutadania envers els principis i els valors de la solidaritat, la cooperació, la diversitat i l’acollida.

El programa previst és el següent:

11:00h – Contacontes Contes de la nevera a càrrec de Solidança i M’bolo. Aquest espectacle es realitza en el marc de Fandema, un projecte de desenvolupament local i comunitari al poble de Tujereng (Gàmbia)

11:00h a 14:00h – Planter Antirumors, a càrrec de l’Institut Diversitats. Dues clowns desmuntaran estereotips, prejudicis i rumors sobre les persones migrades

12:00h – Taller de dansa africana, a càrrec d’Àfrica Color

12:00h a 14:00h – La ciutadania podrà participar en la creació col·lectiva de la peça artística Cordons de Drets amb l’objectiu de reflexionar sobre els drets i els deures sobre diversitat i inclusió i sobre el valor dels processos col·lectius. L’activitat anirà càrrec de CREART

12:45h – Cant Solidari, a càrrec de la Coral Veus Sense Fronteres

13:15h – Taller de dansa Bollywood, a càrrec de Sat’Atma

Durant el matí, d’11h a 14h, hi haurà la Mostra d’Entitats de solidaritat i cooperació amb exposicions dels projectes de les entitats participants, venda d’artesania i comerç just i tallers de maquillatge infantil, mandales i scrabble solidari.

També entre les 11h i les 14h es podrà fer un tast de Cafè Cerdanyola a càrrec de la Fundació Grup Mataró. A més, la Creu Roja organitzarà un Vermut Solidari i destinarà la recaptació al fons de l’Equip d’Emergències de Catalunya.

El Cerdanyola Coopera l’organitza l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb la col·laboració de les oenegés i les entitats de solidaritat locals. Hi participaran les entitats ACAU (Associació Coordinadora d’Ajuda Unida), Acollim Cerdanyola, ADIA (Associació pel Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica), Alternativa Intercanvi amb el Pobles Indígenes, Creu Roja, Fundació Pau i Solidaritat, Fundació Vicente Ferrer, Institut de les Desigualtats, Mans Unides, Sonrisas de Bombay, Turó Solidari i Veus Sense Fronteres.

Comparteix: