Acollim Cerdanyola i Ripollet presenten el projecte “Venim de lluny”

Migració en llibertat 1“Venim de lluny”, un projecte que posa en contacte persones que han arribat per poder conviure amb nosaltres, després d’un llarg camí. Acollim Cerdanyola i Ripollet, durà a terme aquesta activitat educativa d’informació i de sensibilització a les escoles durant aquest curs 2018-19. “Venim de lluny” també serà present a la plaça Abat Oliva en les activitats de la Tardor Solidària de Cerdanyola el proper 10 de Novembre i a la llibreria Éfora el mateix dia a la tarda, que acull l’activitat pensant en una oferta a les famílies.

L’activitat es presenta amb el lema: Som diversos, som iguals, obrim fronteres and then…share!

“Es tracta d’una proposta educativa per conèixer la realitat de les persones que han d’abandonar casa seva per marxar a un altre país i així protegir la seva vida (migració forçosa). També per conèixer de prop els factors que afecten a les persones en trànsit i reconèixer que s’han de protegir els drets humans i la seguretat d’aquestes persones.

També és una proposta per entendre que cal prevenir els conflictes violents i que cal garantir el dret de totes les persones a una vida digna i en pau.”

Un dels elements importants és que la protagonitzen persones migrants que ens comunicaran la seva experiència personal.

La plataforma Acollim Cerdanyola i Ripollet treballa per al coneixement i el reconeixement de les persones nouvingudes de les quals desconeixem sovint les circumstàncies que les van fer sortir del seu país per cercar un futur millor.

La imatge promocional d’aquesta activitat és una reproducció de l’obra de Carme Brasó Migració en llibertat, que la seva autora ha cedit per a il·lustrar el projecte.

Comparteix: