La Festa de Tardor celebra els 40 anys

Aquest any es celebren 40 anys de la festa i per això s’ha afegit a La Comissió un grup format per persones que fa 40 anys van reprendre-la.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola.

Cerdanyola ja prepara la Festa de Tardor. la que en farà 40 d’ençà la seva recuperació. ‘La Comi’ i l’Ajuntament, coorganitzadors de la festa, la presentaven ahir a la sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola Can Domènech.

L’aniversari de la festa ha fet que les activitats programades ja estiguin en marxa, aplegant a la ciutadania. Ja hi ha hagut un conte contes per adults i un esmorzar de verema tradicional, indispensable per aquelles persones que marxaven a la vinya a treballar i que es va recrear al jardí de Ca n’Ortadó.

40 anys de la festa en fotos

El portaveu de la Comissió dels 40 anys, Jordi Joan Mata, ha explicat que en el programa d’enguany es vol fer una exposició de fotografies de tots aquests anys de festa, fetes pel fotògraf local Urbano. S’ha pensat com una macro mostra instal·lada a diferents llocs de la ciutat. Posteriorment els plafons de la mostra es reciclaran juntament amb les fotografies en carpes que quedaran com una fita històrica que servirà com a recuperació memòria història de totes les festes celebrades fins avui en dia.

Una altra aportació en fase de preparació és la instal·lació en un racó de la Cerdanyola de Dalt d’una font ornamental amb el Martinet (símbol de La Comissió i la festa).

Una festa oberta i de carrer

El portaveu de la Comissió organitzadora, Fèlix Heras, ha comentat que La Comissió vol reivindicar el fet que la festa sigui totalment oberta i al carrer. Entre els actes que es faran ha destacat la Paella popular, la gimcana castellera, la cercavila o el pregó simbòlic que es farà a la plaça de Sant Ramon el mateix dia que el pregó oficial i una mica abans que aquest.

El pregó oficial el faran conjuntament La Comissió de festes de Sant Martí i l’actor Toni Albà que actuarà a la nostra ciutat dins la festa el diumenge 11 de novembre. Altres punts forts de la programació festiva seran l’actuació del grup local Cronopios, que presentarà el seu nou disc, els també cerdanyolencs Caulababala, Cobla Sant Jordi i la ballada de Gitanes on participaran ballarins i ballarines de diferents èpoques.

Destaca una Trobada de Corals que serà especialment emotiva ja que retrà homenatge a la cantant Maria Josep Besson, que  ens deixava l’agost passat.

Comparteix: