Què es gesta al Consorci del Direccional?

Van pasant els mesos i els del Consorci del Direccional o Parc del Alba,gestors del profit que l’INCASOL , Banc Sabadell, “ La Caixa”,i altres propietaris d’aquells terrenys puguin treure’n, van dibuixant (planificant) les edificacions possibles en aquell indret. Cert que també van consultant, que no acceptant, suggeriments o modificacions d’algun col·lectiu totalment aliè a aquells interessos.

centre direccionalAra que tots els partits polítics estan planificant estratègies i temes per atreure els votants de les properes eleccions municipals, no sento a parlar res del problema per a la salut i desenvolupament del projectat Parc del Alba que representen els 16 abocadors amb contaminants químics, reconeguts oficialment, presents en aquell indret, de provats efectes negatius per a la nostra salut, en un radi de 5 Kms. a la rodona afectant més de 200.000 persones amb una incidència de càncer estadísticament estimada de 50-75 morts addicionals.

Sortosament per a nosaltres, tenim tota la informació de com van anar gestant-se totes les irregularitats i la gent involucrada durant tot aquest temps. Es a finals dels anys 70 que s’acaba l’explotació d’extracció d’argiles, restant uns enormes cràters que per Llei s’havien de reomplir amb terres o be enderrocs d’habitatges i altres excavacions de terres, tot de inerts.

Però, després de algunes transaccions de propietat de terrenys afectats pels clots (amb pics de fondàries de 60, 40 metres de fondària, amb un promig equivalent a 4-5 pisos soterrats),van veure que seria molt mes rendible admetre residus tòxics i perillosos, molt cars de eliminar i que com tota clandestinitat es molt més ben pagada.

La clandestinitat no era tal, tota vegada que ens consta per les actes dels Plens municipals, la premsa local i altres testimonis que la ciutadania va alertar de aquells focus contra la salut. Sols el clot de Can Planas te una extensió de més de 18 camps de futbol com el del Barça.

També tenim a disposició els noms dels regidors i tècnics municipals de tot aquell període.

Continuarà.

Roger Caballé- Ciutadà de Cerdanyola

Comparteix: