El Cros Ciutat de Cerdanyola inaugura la temporada dels Jocs Esportius Escolars

Aquest curs, es farà especial èmfasi en els valors dins l’esport escolar amb la implantació del Programa Educació 360.

20170304_114022La temporada dels Jocs Esportius Escolars de Cerdanyola 2018-2019 començarà de forma oficial el dissabte 27 d’octubre amb la celebració del 20è Cros Ciutat de Cerdanyola. La prova, que fins ara es feia al desembre, s’ha avançat en el calendari. El lloc (Parc Tecnològic), l’horari (dissabte matí) i les bases de competició seran les mateixes que anys anteriors i per tant el cros tornarà a ser obert a escolars, atletes federats i també als no federats. Les inscripcions s’han de tramitar abans del dimecres 24 d’octubre a la web del cros.

Les lligues regulars locals i comarcals començaran al novembre. Aquest curs, s’ha incrementat el nombre d’escolars inscrits i pràcticament totes les modalitats i disciplines compten amb més participants. El bàsquet i el futbol sala segueixen sent els esports estrella entre els escolars de primària. Tretze equips competiran en la lliga local de futbol sala i els equips benjamins i alevins de bàsquet participaran a lligues organitzades conjuntament amb Ripollet. També s’està promocionant el volei a primària i aquest curs han sortit dos equips, un a l’escola Saltells i l’altre a l’escola Ramon Fuster.

D’altra banda, a secundària han augmentat els equips de futbol sala i té continuïtat la bona participació dels equips de volei. A més, s’han format dos equips de bàsquet infantils, un a l’Institut Jaume Mimó i l’altre a l’escola Ramon Fuster.

Al mes de març es faran dues exhibicions de les modalitats esportives que no competeixen durant el curs com són, entre d’altres, la gimnàstica rítmica, patinatge, les arts marcials, el ball i el hip-hop.

La base de l’esport escolar

El Polisportiu segueix sent un programa estable entre els infants d’entre 6 i 8 anys. Es mantenen els 13 equips prebenjamins i aquests practicaran un esport diferents cada trimestre (bàsquet, handbol i futbol sala). A més, durant el curs, els infants inscrits al poliesportius també participaran en jornades puntuals organitzades pels clubs locals. La primera serà el Cros Ciutat de Cerdanyola (Club Esportiu Cerdanyola Atletisme i Triatló), també hi haurà una jornada amb de tir amb arc i cursa d’orientació (Club d’Arquers Cerdanyola i Club d’Esports de Muntanya Cerdanyola), la jornada d’Handbol (Club Handbol Cerdanyola), la jornada de futbol 7 (Cerdanyola Futbol Club) i aquest curs, per primera vegada, s’afegirà una jornada de volei (Club Volei Cerdanyola).

Amb la mateixa filosofia que el programa polisportiu també es farà una lliga local no competitiva de futbol sala amb 14 equips benjamins.

Els valors a l’esport escolars

En els Jocs Esportius Escolars sempre s’ha fet especial èmfasi en els valors i en la formació dels infants com a persones per davant de la competició i resultats. Un exemple és el programa poliesportiu adreçat als infants d’entre 6 i 8 anys i regit per un reglament propi que prioritza els valors humans per sobre dels esportius.

L’Ajuntament de Cerdanyola està adherit a l’Aliança Educació360. Educació a Temps Complert, un projecte que busca el compromís ciutadà en l’educació. Existeix el grup de treball El paper de les famílies a la ciutat educadora i fins el moment s’han fet dues jornades al voltant de l’Esport Escolar i Educació 360. La primera va servir per reflexionar sobre el model actual dels jocs esportius escolars i a la segona es van presentar els resultats del procés de participació per escollir els valors de l’esport escolar cerdanyolenc.

Comparteix: