Les reformes del PEM Guiera i una crida per a participar a La Marató de TV3, temes destacats dels consells municipals d’esports

El Consell de l’Esport Escolar i el Consell d’Esports es reuniren la setmana passada en un nou format pensat per a parlar de temes específics de cada consell però amb un temps conjunt per a temes que afecten a tot l’esport de la ciutat. L’objectiu és apropar l’esport escolar a les entitats i al mateix temps oferir un espai de trobada entre les entitats i les AMPAS.

parc_esportiu_guieraL’esport de la ciutat celebrava la setmana passada el Consell de l’Esport Escolar i el Consell Municipal d’Esports amb l’objectiu de posar en comú la informació que facilita l’Ajuntament a través de la regidoria d’Esports, coordinar les activitats de les entitats i escoltar les aportacions dels representants de les entitats convocades.

A l’acte es va fer una crida a la participació en La Marató de TV3 que es farà el 16 de desembre i que es dedicarà al càncer. La proposta és que les entitats esportives organitzin activitats entre el divendres i el dissabte previs a la Marató per recaptar fons per a la lluita contra el càncer. El que ja s’està fent des del Servei d’Esport és col·laborar amb la UAB per organitzar coordinadament poder fer La Cursa i Caminada Solidària contra el càncer de la UAB el mateix 16 de desembre a les 10 hores.

El Sincrotró Alba també està organitzant diferents actes solidaris en suport a La Marató de TV3.

En el Consell Escolar es van aprovar la normativa i el calendari escolar del curs 2018-2019 que començarà amb el Cross Cerdanyola que organitza l’Ajuntament i Club Esportiu d’Atletisme i Triatló, i finalitzarà l’1 de juny amb la cloenda dels Jocs Escolars.

L’Agenda de l’Esport Local

Durant l’espai conjunt dels dos consells es va comentar l’inici de la temporada, marcada pel Cross Cerdanyola previst pel dissabte 27 d’octubre. Altres esdeveniments esportius que vindran són les Jornades Esportives Nocturnes que es faran el 26 d’octubre al Complex Esportiu Municipal Can Xarau, o les Milles Nocturnes, previstes pel 17 de novembre.

Programa Educació 360

Les persones reunides val valorar el Programa Educació 360, tot i que encara queden algunes activitats per fer. La valoració final es farà en una reunió amb la presència de les entitats esportives i les AMPAS dels centres escolars de la ciutat.

El president del CEM Cerdanyola, Ramon Rodríguez, va presentar la proposta d’una iniciativa legislativa popular per una nova llei sobre l’Esport a Catalunya que reculli la igualtat efectiva entre homes i dones, la tolerància zero a la discriminació i la violència, que promocioni l’esport per a persones amb diversitat funcional, l’esport base, la tecnificació de les persones esportistes, la conciliació entre la pràctica esportiva i els estudis, que es doni més projecció internacional, un nou model de finançament, més transparència i eficiència i un nou sistema més avançat i més modern que estigui a nivell europeu.

El president del CEM deia que quan es tinguin les firmes necessàries, unes 50.000, es presentarà al Parlament de Catalunya per a la seva tramitació. La proposta es pot consultar a www.lleiesport.cat

Reformes PEM Guiera

En el Consell Municipal de l’Esport es va fer un repàs a les reformes del PEM Guiera  que, en el seu conjunt, posen a punt unes instal·lacions esportives emblemàtiques de la ciutat. Fins ara no havien comptat amb el manteniment adequat durant la concessió a la Federació Catalana d’Handbol. S’esmentaren els treballs de la segona fase de millores de la zona esportiva que implicarà la construcció de pistes poliesportives exteriors i de padel, entre altres.

Vegeu les reformes fetes i les pendents al PEM Guiera a www.bit.ly/obresPEMGuiera

Seguint amb les obres de millores es va parlar de les que s’han fet a la zona skate del parc del Turonet [www.bit.ly/milloresskate] o les millores del CEM Xarau, amb la substitució dels baixants de La Boina, el projecte executiu de la primera fase de la Piscina, o la licitació de la reparació dels Frontons.Pel que fa a la instal·lació d’unes màquines de fitness (aparells de gimnàstica) al carrer es van fer diverses propostes, una de les quals va ser posar els aparells al camí que va de Cerdanyola a Sant Cugat del Vallès i entre la rotonda de les banderes i la zona esportiva Montflorit.

El reglament d’ús d’Instal·lacions Esportives Municipals es decidirà de forma conjunta entre entitats, AMPAS i Ajuntament per a posteriorment portar el text al Ple Municipal. Per aquest motiu la regidora va anunciar que abans d’un mes es convocarà una reunió amb la comissió de treball d’aquest reglament.

Comparteix: