El cementiri de Cerdanyola, en estat crític

És possible enterrar un cementiri? Sembla que estem a prop de trobar resposta a aquesta pregunta. El cementiri de Cerdanyola està en estat crític i fa anys que no rep inversions.

desiree wan diaFa anys que veïns i veïnes de Cerdanyola estan denunciant el lamentable estat del cementiri. De fet, la mateixa plataforma Cerdanyola diu NO al crematori també ho va denunciar. Malgrat que totes aquestes veus el Govern no reacciona i, cada dia que passa, el cementiri està en un estat més crític.

Els darrers 10 anys: 767.238,56 euros d’inversió, 44.947,33 euros de despeses

Gràcies a la Plataforma “Cerdanyola diu No al crematori” hem pogut saber que de 2008 a 2016 l’Ajuntament va recaptar 705.209,37 euros en concepte de taxes que paguen els familiars dels usuaris. El PP afirma que la quantitat recaptada en l’exercici de 2017 és de 62.029,19 euros. Per tant, en els darrers 10 anys s’hi ha recaptat un total de 767.238,56 euros. Per la seva part, les despeses en els darrers anys corresponen a la construcció de l’ossari, amb un pressupost de 44.947,33 euros (aprovat el 19 de gener de 2010).

Ens trobem, llavors, amb un espai que ha donat, en l’última dècada, uns beneficis de 722.291,23 euros.

image(2)On són els 722.291,23 de benefici?

desiree wan dia2.jpgLa pregunta, que no ha tingut resposta per part del govern actual (Compromís per Cerdanyola) ni dels grups de l’oposició que van formar part del govern en els darrers deu anys (PSC, ICV, EUiA, CiU i ERC), és: on són els 722.291,23 de benefici que ha generat el cementiri a costa de les taxes que paguen les famílies usuàries?

El que és evident és que no s’ha invertit res en el recinte i això, com a conseqüència, té l’estat deplorable actual i, el que és pitjor, pot portar a l’Ajuntament a acceptar ofertes com la d’instal·lar un crematori a canvi de rehabilitar el cementiri. De nou, la ciutadania pagarà amb la seva salut la nefasta gestió dels diferents governs que hem tingut i tenim a la ciutat?

Comparteix: