El Departament d’Ensenyament vol privatitzar la gestió dels menjadors escolars

La Federació d’AMPES de Catalunya (FaPaC) denuncia que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya està treballant un esborrany del Decret de menjadors escolars on busca la privatització d’aquests.

Imatge: horanova.cat

Imatge: horanova.cat

Beneficiar a les grans empreses. Aquest sembla ser l’objectiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, qui està treballant en un esborrany on busca clarament l’externalització del servei de menjador i, per tant, la privatització de la seva gestió, apartant a tota la comunitat educativa, incloses les AMPAs, de la gestió del servei de menjador, encara que les obliga a consumir el seu cost íntegre.

La FaPaC lamenta que l’esborrany del decret continua blindant la privatització del servei en mans de grans empreses i lamenta que l’alumnat amb necessitats educatives especials «queda exclòs del servei de menjador», ja que el decret «pretén no fer-se càrrec dels professionals que els han d’atendre, obvia la normativa sobre educació inclusiva i carrega el cost del servei a les famílies».

Comparteix: