Compromís ja va en el mateix vaixell que el Consorci del Centre Direccional

Compromís ha canviat el seu “no” als pressupostos del Consorci per una abstenció, com a mostra de confiança davant un nou Pla Director.

Lluny queden les lluites entre Compromís i el Consorci, el “no pagarem el deute il·legítim”, el “netejar els abocadors tòxics de la plana” abans de construir res. Ara tot això ha canviat: Compromís comença a remar en la mateixa direcció que el Consorci, amb el seu director Pere Solà al capdavant, el mateix pel qual Carles Escolà va demanar la seva dimissió en 2016.

Dins d’aquests gestos d’apropament ens trobem l’abstenció del Govern Municipal als pressupostos del Consorci del Centre Direccional (el deute continua sent de 90.000.000 d’euros) i la redacció conjunta (Consorci, Govern i Refem) d’un nou Pla Director Urbanístic que, a grans trets, continua presentant les mateixes grans línies que l’anterior.

El regidor Ivan González va explicar en la roda de premsa que ara tenen “una nova forma de treballar basada en la confiança i en la interlocució constant” i “tenim un espai dins del Centre Direccional”, per aquest motiu “com a vot de confiança vam passar del “no” a l’abstenció” en els pressupostos de 2019.

Un dels requisits per abstenir-se en aquesta aprovació va ser fer a l’Ajumtament partícip del nou Pla Director Urbanístic, i així ho està sent: la taula tècnica de la nova redacció del nou Pla Director Urbanístic compta amb tècnics de l’Ajuntament i del Consorci i un paper destacat de Refem, tenint en compte, segons diu el Govern, les exigències plantejades al procés participatiu.

En aquest sentit, el regidor explica que s’està treballant en la idea de compactar l’habitatge projectat al Centre Direccional amb la trama urbana consolidada al municipi “amb l’objectiu que no sigui un barri aïllat”, així com que s’està lluitant per evitar una gran pastilla comercial a la zona.

Els abocadors tòxics, els grans oblidats

D’ençà que la plataforma Stop Direccional va anunciar la seva dissolució per falta de compromís polític, la qüestió dels abocadors ha quedat oblidada. El nou PDU no contempla la descontaminació de la plana i, per tant, la nova zona residencial, industrial i d’oci sempre estarà envoltada d’aquests grans contenidors tòxics que emmalaltiran la ciutadania de manera lenta i silenciosa.

Un deute de 90.000.000 d’euros

El deute del Centre Direccional continua sent el mateix que hi havia quan Compromís va entrar al Govern, un deute que se situa en 90.000.000 d’euros compartit entre Generalitat i Ajuntament, és a dir, Cerdanyola té un deute “extra” que no surt als seus pressupostos, de prop de 45.000.000 d’euros (el 49% del Consorci pertany a l’Ajuntament).

Sant Cugat continua preocupada pel gran Centre Comercials

Sant Cugat no se’n refia de les paraules i continua fent una lectura de l’avanç del projecte del PDU que hi ha actualment sobre la taula, un projecte que planteja la possibilitat de 200.000 metres quadrats comercials.

L’Ajuntament de Sant Cugat i les associacions comercials del poble veí hi ha van alertar fa tres anys del perill que suposaria aquesta macro construcció comercial per al comerç local. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Cugat també ha presentat suggeriments al pla urbanístic. Segons paraules de l’alcaldessa, Carmela Fortuny, “el pla encara no està concretat, però les primeres dades són preocupants”. En aquest sentit, l’Ajuntament santcugatenc està disposat a arribar fins als jutjats per tal d’evitar els impactes negatius per la ciutat.

La mobilitat, qüestionada

L’Ajuntament de Sant Cugat també està en desacord per la mobilitat d’aquest avanç del PDU, ja que diuen que tindrà un impacte en la B-30 i en les carreteres secundàries de la ciutat veïna.

També lamenten la reducció del corredor verd entre Collserola i la Serra dels Galliners que suposaria la construcció d’indústries al costat de les instal·lacions esportives del Set Ball.

Totes aquestes queixes es podien presentar fins al 10 de setembre, malgrat que les al·legacions es podran fer quan es faci l’aprovació inicial del projecte.

Comparteix: