Santa Teresa (zona dels cinemes “El Punt”) tornarà al plenari de setembre

Un dels temes destacats del ple de setembre serà el de l’ampliació de l’exposició pública del planejament previst per la zona del carrer Santa Teresa, on es troben els cinemes “El Punt”, que tancaran.

Amb l’objectiu que les ciutadanes o entitats interessades puguin fer més aportacions, el Govern Municipal proposarà al proper ple de setembre l’ampliació de l’exposició pública del planejament previst per la zona del carrer de Santa Teresa.

D’ençà que el passat mes de juliol el propietari de les sales de cinema El Punt van anunciar l’arribada d’un acord amb la constructora Corp per enderrocar l’espai d’oci i construir habitatges, les crítiques ciutadanes vers el model d’oci de la ciutat hi han anat creixent i denunciant que, amb aquest tancament, Cerdanyola una ciutat encara més dormitori, ja que perdrà un dels seus atractius, tant a nivell local com comarcal.

La data fixada per aquesta pèrdua cultural està fixada per l’any 2020. La proposta inicial de l’empresa constructora Corp incorporava la construcció de 150 habitatges, un equipament privat i una petita zona verd. Va ser llavor quan l’Ajuntament va iniciar les negociacions amb la promotora per proposar canvis en el projecte inicial i aprofitar el moment per fer un planejament més atractiu, un nou planejament que va viure la seva aprovació inicial el passat ple de juliol. Aquesta proposta volia convertir la zona en un entorn “més amable” amb espais verds i una nova passera sobre el riu Sec que connectaria el barri amb Les Fontetes. Se li donaria continuïtat al passeig del Pont direcció carretera de Barcelona i la promotora cediria a l’Ajuntament un local de 1.500 m2 de planta baixa per establir un equipament cultural recreatiu. A més, el nou planejament a diferència del PGM actual contempla que els baixos dels edificis residencials es destinarien a locals comercials.

La cara dolenta del projecte

No tot és zona verda i accessos atractius. La cara dolenta de la moneda portarà al barri de Les Fontetes edificis més alts. Si a la proposta inicial de l’empresa només es contemplaven 150 habitatges, a la nova proposta augmenta el nombre d’habitatges fins a arribar a 242. Aquest augment serà en vertical, és a dir, Les Fontetes comptarà amb més pisos de gran alçària.

Comparteix: