Els museus de la ciutat proposen un octubre amb moltes activitats

El Museu d’Art i el Museu d’Història proposen un interessant programa d’activitats per la ciutadania.

MACnocturnaEl Museu d’Història començarà l’octubre proposant activitats entorn del 18è Cap de Setmana Ibèric, que es durà a terme el dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre. Els usos de l’aigua seran l’eix motivador del programa previst, que es farà a Ca n’Oliver i que oferirà a qui s’hi atansi tallers familiars, jocs infantils, visites guiades i altres activitats. Un interessant programa que es fa amb la col·laboració del CRAC.

El Cap de Setmana Ibèric el munten el Museu d’Arqueologia de Catalunya i més d’una vintena de jaciments catalans que integren la Ruta dels Ibers, d’entre els quals Ca n’Oliver.

Jornades Europees de Patrimoni

El cap de setmana següent se celebren les Jornades Europees de Patrimoni, del 12 al 14 d’octubre. Com ja és habitual, els dos museus de la ciutat hi participaran.

Es farà jornada de portes obertes al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver i el diumenge 14 s’obriran al públic de 10 a 14 h l’ermita de Santa Maria de les Feixes i l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. Les persones visitants podran veure els treballs de restauració que s’estan fent a l’ermita. Es faran visites guiades a l’ermita de Santa Maria de les Feixes, a les 11 h, i a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes, a les 12:30 h.

El diumenge també es podrà fer la visita guiada al Museu i al Poblat ‘Laietana, terra d’Ibers’, per a visitants majors de 12 anys.

El Museu d’Art participarà en aquestes jornades fent portes obertes, curtmetratges i organitzant un itinerari modernista.

Modernisme i flors al Museu d’Art

L’octubre destaquen dues exposicions al Museu d’Art. La primera, que es presentarà el divendres 28 de setembre a les 19 h, es titula ‘El modernisme i les flors’. És una coproducció del Museu d’Art de Cerdanyola, els Museus d’Esplugues i la Diputació de Barcelona que mostra com el modernisme es va inspirar en la natura en la decoració i les arts aplicades a l’arquitectura. La mostra itinerarà per diversos museus de la província.

D’altra banda, el MAC, amb l’aportació del MNAC i Banc Sabadell, amplia i renova la Sala Togores tot incorporant obres d’excepcional qualitat i documentació inèdita procedent de l’arxiu personal de l’artista cerdanyolenc.

Altres activitats al Museu d’Història

El diumenge 21 octubre es farà l’itinerari de descoberta històrica de la parròquia de Sant Martí.‘Sant Martí de Cerdanyola. De Collserola al pla’. Les inscripcions cal formalitzar-les al tel. 935 804 500 a partir del 8 d’octubre. L’activitat és per a majors de 12 anys.

A final de mes es farà la ja habitual visita al Castell de Sant Marçal. Les inscripcions es formalitzaran del 15 al 26 d’octubre al tel 935 804 500.

Al voltant de les diades de Tots Sants i Difunts estarà oberta l’església Vella de Sant Martí i els visitants podran veure els darrers treballs que s’hi han fet. S’obrirà el 28 d’octubre i els dies 1, 3 i 4 de novembre, 10 a 14 h.

Pel que fa a les exposicions temporals, el Museu de Ca n’Oliver acull fins al 25 novembre la mostra ‘Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya’.

Les propostes del MAC

Al MAC continuen les activitats i tallers familiars, les visites guiades el tercer diumenge de mes i les activitats adaptades a la diversitat de públics: gent gran, programa d’art i joves i activitats escolars.

Fruit de la col·laboració amb les entitats artístiques de la ciutat es consoliden programes com el [C]Screen tardor amb Plat artístic, el Curs d’Història de l’Art amb l’Associació d’artistes plàstics, la mostra de kusamonos amb els Amics del Bonsai i enguany amb l’AFOCER s’organitza un itinerari fotogràfic per la Cerdanyola modernista.

El MAC presentarà divendres la mostra temporal ‘Diàlegs amb el mite. Escultures de paper i cartró de Patrícia Maseda Calamita’. Es podrà veure fins al 25 de novembre.

El museus municipals han editat sengles fulletons informatius on es recullen les activittas que organitzaran fins a final d’any i que es pot trobar en els museus i altres espais municipals. També els trobareu als enllaços afegits al final d’aquest escrit.

Comparteix: