Normalitat a l’inici del curs escolar 2018-2019

Aquesta setmana han començat les classes 10.100 infants i joves entre els 1 i el 17 anys als centres educatius de la ciutat. Les dades totals sobre els i les matriculades no són definitives atès que hi ha centres que encara estan en període de matrícula i encara han de lliurar les dades totals.

inici-curs-escolar-1Dels 10.100 infants; 530 ho han fet a les escoles bressol i llars d’infants; 511 a les escoles d’infantil- primària; 3.829 en ensenyament secundari i Batxillerat i Formació professional; 230 en educació especial. Pel que fa a centres educatius que imparteixen altres tipus d’ensenyaments, hi ha 359 matriculats a Cicles Formatius de Grau Superior. L’Escola d’Adults L’Alzina encara està en període de matriculació i a l’escola AULOS hi ha en aquest moment 350 persones matriculades.

Una de les novetats que presenta aquest curs és la posada en marxa de  l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), un nou servei d’informació, orientació i assessorament de l’escolarització dels centres d’educació infantil, primària, secundària, públics i concertats. Segons la regidora, totes les persones que arriben a la ciutat  seran ateses ara des de l’Ajuntament i no des de les escoles, amb la idea de garantir una acollida de ciutat a les famílies nouvingudes a Cerdanyola del Vallès.

Pel que fa a les beques, l’Ajuntament hi destina prop de mig milió d’euros. A la ciutat han demanat ajuda  un total de 2.228 persones, de les quals l’Ajuntament, després d’estudiar cada petició, ha atorgat 2.121 ajuts per un import de 448.996 euros.

Altres projectes del nou curs són l’Educació 360 per treballar l’esport escolar amb tots els agents que hi intervenen. La consolidació dels Camins Escolars; l’escola Nova 21 per dinamitzar la xarxa local, i es continuarà amb el Consell d’Infants i Adolescents. Per últim, la regidora també ha recordat que al nostre municipi s’estan oferint 245 activitats dins el programa Cerdanyola Educa que treballa al servei dels centres educatius de Cerdanyola del Vallès

L’alcalde i la regidora han visitat tres dels centres on aquest estiu s’han fet obres de millores com ara el Turó de Guiera, on s’han pintat els interiors i exteriors del centre i s’ha imermeabilitzat la coberta dels vestidors. A l’escola La Sínia i a Cordelles també s`han fet obres de substitució dels paviments deteriorats i s’han arranjat els lavabos infantils.

Altres obres realitzades durant l’estiu han estat a l’Escola Xarau on s’han arreglat els desperfectes  causats per les inundacions, i a l’escola municipal de música AULOS, on s’ha substituit el material del sostre del pis superior, impermeabilitzat  la coberta de l’edifici i encara queda pendent el canvi de fusteries que es farà al llarg d’aquest trimestre com també al Serraparera o a l’Escola Bressol de Montflorit.

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà ha comentat a normalitat amb què ha començat el curs i ha avançat que properament el govern municipal té previst reunir-se amb el Conseller d’Educació per a parlar d’algunes qüestions relacionades amb l’Educació a la ciutat. Finalment, el director de l’Escola Municipal La Sínia, Xavier Devesa, ha comentat que avui és el gran dia d’inici del curs 2018 – 2019 i que properament ens podran donar bones noticies sobre un projecte Europeu pel qual aquest centre ha estat escollit entre altres tres de l’Estat.

Devesa ha dit que a La Sínia s’ha notat la baixada de natalitat amb menys matriculacions a P3. Recordem que a la nostra ciutat la Generalitat ha decidit eliminar una línia de P3 a l’escola Saltells.

Comparteix: