L’exposició ‘Per bruixa i metzinera. La caça de bruixes a Catalunya’ arriba al Museu de Ca n’Oliver

La mostra pretén donar les claus per respondre els interrogants que sempre ha despertat el fenomen de la bruixeria i també la repressió a la qual va estar sotmesa.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Ahir es va inaugurar al Museu de Ca n’Oliver la nova exposició temporal Per bruixa i metzinera. La caça de bruixes a Catalunya. Es tracta d’una producció del Museu d’Història de Catalunya. Generalitat de Catalunya. i pretén donar les claus per respondre els interrogants que suscita el fenomen de la bruixeria i també la repressió a la qual va estar sotmesa.

L’exdirector del Museu d’Història de Catalunya i comissari de l’exposició va explicar la gestació d’aquest procés durant l’Edat Mitjana i les rastres que han subsistit fins als nostres dies, posant especial èmfasis en la desconstrucció dels tòpics i analitzant la seva evolució al llarg dels segles.
L’exposició fa un recorregut que va des de la història de la bruixeria – l’origen, la cacera de bruixes i la seva fi- i acaba amb el folklore i l’etnografia, és a dir, el record popular. La mostra se circumscriu essencialment entre dos àmbits territorials: Catalunya i el conjunt de l’Europa cristiana.

Com ja és habitual en les exposicions del Museu, la mostra es complementa amb una programació que des de diferents àmbits pretén apropar la temàtica des de diferents punts de vista i amb propostes adreçades a tot tipus de públic. En la preparació d’aquest programa hi han col·laborat entitats com el CRAC o el Gremi de l’Art, altres serveis municipals, com la regidoria d’Igualtat o la de Mediambient, i s’integra en diferents programacions com el Cap de Setmana Ibèric o la Nit Lab. Properament es donaran a  conèixer les activitats programades.

La mostra ‘Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya’ serà al Museu de ca n’Oliver entre el 3 de setembre i el 25 de novembre

Comparteix: