Cerdanyola viu una diada amb l’absència de Cs i PP que acaba amb una denúncia

El Partit Popular i Ciutadans van tornar a utilitzar el relat de l’exclusió a la meitat de la població per no assistir als actes de la Diada celebrats a Cerdanyola.

Captura de pantalla de 2018-09-13 15-13-23

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Tal com ja va anunciar Álvaro Hernández, president del Partit Popular de Cerdanyola, cap dels regidors ni membres de la junta local del partit van assistir als actes previstos per a l’11 de setembre. Hernández va defensar la postura del partit explicant que “ante la falta de un clima de concordia, el uso partidista que se le da al 11 de septiembre por parte del nacionalismo y la manipulación y blanqueo de la historia de lo que sucedió el 11 de septiembre de 1714, no queremos ser parte de un nuevo aquelarre independentista”, alhora que recorda que van ser escridassats quan van participar per última vegada a la Diada de Catalunya.

Per la seva part, Ciutadans tampoc va assistir als actes institucionals de l’11 de setembre perquè “exclouen més de la meitat de la societat catalana”. Segons Ortolà, “la Diada no és de tots, se l’han apropiat els separatistes i els actes que organitzen exclouen més de la meitat de la societat catalana”. Alhora, la formació taronja continua demanant que la festivitat de Catalunya sigui la Diada de Sant Jordi.

El Partit Popular presenta una denúncia a davant la Fiscalia contra el Govern Municipal de Cerdanyola.

Dins del marc de la Diada, el Partit Popular ha presentat davant la Fiscalia Provincial de Barcelona una denúncia contra l’equip de govern municipal per possibles delictes d’odi, prevaricació i malversació, en relació al lema escollit per a la Diada d’enguany i la consegüent campanya institucional.

Segons Hernández, president del Partit Popular, ja està fart de l’equip de govern municipal, encapçalat per Carles Escolà, que “pisotee cada vez que quiera los derechos de todos los vecinos de Cerdanyola”.

La polèmica neix arran del lema escollit per la Diada: “Via fora”. Un lema que, segons els populars, és “una incitació a l’odi contra totes aquelles persones que no pensen com ells”. Per la seva banda, Carles Escolà va anunciar en roda de premsa que aquesta denúncia no té cap sentit i que el Partit Popular el que fa és manipular el sentit dels actes institucionals per aconseguir rellevància mediàtica a través de la mentida. Segons Escolà qui incita a la violència és el PP, posant com a exemple l’1 d’octubre o justificant atacs feixistes.

El govern de Cerdanyola lamenta que el PP manipuli el sentit dels actes institucionals de la Diada per a aconseguir rellevància mediàtica

Davant la denúncia presentada per l’executiva local del PP contra el lema escollit per a commemorar la Diada de Catalunya, ‘Via fora!’, el govern està tranquil perquè es tracta d’una acusació sense cap ni peus, però creu adequat fer les següents consideracions:

1. El PP ha justificat l’absència dels seus representants en els actes de celebració de la Diada de tots els catalans pel lema escollit, però cal destacar que fa anys que no hi participen. Menteixen i manipulen per a justificar-se.

2. El PP intenta aconseguir rellevància pública mentint, ja que saben perfectament que no hi ha cap incitació a l’odi ni a la violència. Incitació a l’odi i la violència és el que ells fan habitualment, com la violència l’1-O, el famós “a por ellos”, o fins i tot justificant agressions feixistes.

3. “Via fora” és un lema històric, com ho és la commemoració de l’11 de setembre. És molt utilitzat de formes diverses, com obres literàries, publicacions i manifestos de caràcter polític (incloses publicacions del PSC), i fins i tot donant nom a establiments comercials. Si el PP vol denunciar tot ús d’aquest lema, tindrà molta feina.

4. Lamentem profundament que en la campanya de mentides i manipulació hi hagi contribuït el PSC que, amb PP i Cs, competeixen pel vot més conservador de la ciutat. Ha estat aquest trident de partits, del que tristament forma part el PSC, qui han construït el relat delirant que ha creat el clima en que s’ha produït la denúncia.

5. Podríem entrar al joc de denunciar-los per calúmnies, però no ho farem. Preferim treballar per a la ciutat, per a la seva gent, i no per perdre el temps.

Com que el seu relat de la fractura social no se sosté quan es contrasta mínimament amb la realitat, el PP intenta crear una realitat virtual paral·lela. L’autèntic risc de fractura social ve de la manca de democràcia, la degradació dels serveis públics a causa de les retallades, o el creixement de les desigualtats socials provocades per les polítiques de les dretes, com el PP.

Cita de Miquel Martí i Pol, professor Honoris Causa per la UAB, a l’obra «Ara mateix» deia: «I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fora que tot està per fer i tot és possible».

Comparteix: