La companyia Comediants oferirà aquest dijous una performance a Sant Cugat dins la UAB Barcelona Summer School

L’espectacle titulat “Les edats de la vida” –que es podrà veure aquest dijous,12 de juliol, a les 12h. a la Plaça Augusta de Sant Cugat del Vallès- són accions poètiques i visuals i coreografies contemporànies barrejades amb cançons de bressol, tonades raperes i ritmes urbans, adreçat a tot tipus de públic.

GRANFotoComediantsFoc,0La performance forma part del curs internacional Urban Performing Arts que està oferint la companyia teatral al campus de Bellaterra dins la UAB Barcelona Summer School. És el resultat del laboratori de recerca artística a partir de les experiències i la memòria de la transmissió oral de cada estudiant i del seu pais d’origen (Estats Units, Corea, Xina, Síria i Catalunya).

Les edats de la vida/The ages of Life són accions poètiques i visuals i coreografies contemporànies barrejades amb cançons de bressol, cançons de jocs infantils, melodies d’aprenentatge, tonades raperes, cançons de “pitchman” (venedors ambulants), cançons de casament, ritmes urbans i rituals funeraris.

La performance esdevé itinerant per l’espai públic de la plaça Augusta i a l’escenari muntat per a l’ocasió a redós de la torre. La performance va adreçat a tot tipus de públic i té una durada aproximada de 30 minuts. L’objectiu de la performance és descriure amb un llenguatge universal les diverses edats de la vida il·lustrades amb cançons de diferents parts del món.

Aquest és el projecte final que han desenvolupat els alumnes internacionals de la UAB Barcelona Summer School que estan seguint el curs Urban Performing Arts, que impareix el grup Comediants dins dels 15 cursos que està oferint la tecera edició d’aquesta escola internacional d’estiu de la UAB. És el resultat del laboratori de recerca artística a partir de les experiències i la memòria de la transmissió oral de cada estudiant i del seu país d’origen (Califòrnia, Corea, Xina, Síria i Catalunya).

Al llarg del curs, que ha tingut una durada de tres setmanes, Comediants ha ofert a l’alumnat eines per comprendre els diferents aspectes de la creació artística i l’art en espais públics. Es va iniciar el dilluns, 25 de juny, i acaba el 13 de juliol, i s’ofereix 100% en anglès, com la resta de cursos. Durant el curs l’alumnat ha visitat el Festival de Canet de Mar (el passat dissabte, 30 de juny) i s’ha analitzat l’art de carrer així com les actuacions urbanes des de les seves arrels fins a un típic festival mediterrani.

UAB Barcelona Summer School

Urban Performing Arts és un dels 15 cursos que ofereix la UAB Barcelona Summer School aquest estiu, el programa internacional d’estiu de la UAB que imparteix assignatures en anglès al campus de Bellaterra, especialment dissenyades per a estudiants internacionals, en dos mòduls de tres setmanes cadascun: del 25 de juny al 13 de juliol i del 16 de juliol al 3 d’agost. En aquesta edició s’hi han matriculat més de 200 estudiants de 28 nacionalitats diferents. En aquesta edició, per primera vegada, s’hi han pogut matricular estudiants de la UAB.

Els 15 cursos són variats: van des de l’àmbit de negocis, computació o biociències fins a la comunicació audiovisual, l’educació infantil o la psicologia, entre d’altres. S’adreça a estudiants de grau i postgraduats, i per primera vegada s’ha ofert a estudiants de la UAB, amb l’objectiu de tenir una experiència internacional a la seva universitat d’origen.

La Companyia Teatral Comediants

Comediants és un col·lectiu format per actors, músics i artistes de tot tipus dedicat per complet al món de la creació. Nascut l’any 1971, totes les creacions de Comediant s’inspiren en símbols, mites, rituals i cerimònies paganes, populars, religioses o iniciàtiques que celebren el pas cíclic dels humans damunt la Terra. Plantegen un “teatre dels sentits”: de colors, olors, emocions i textures però també de provocació.

Comparteix: