L’artista Olga Molina signa el cartell dels 30 anys del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

El certamen que va es va començar a fer l’any 1988 arribarà enguany a la seva XXVIII edició recuperant la periodicitat anual. L’esdeveniment tindrà lloc entre el 28 de setembre i el 7 d’octubre durant deu dies

CapturaEl Festival Internacional de Blues de Cerdanyola que se celebrarà entre el 28 de setembre i el 7 d’octubre ja té imatge gràfica, obra de la il·lustradora cerdanyolenca Olga Molina.

El cartell, carregat de simbolisme, respon a la qüestió on són les dones? que tot sovint es pregunta al sector musical i cultural del país. La protagonista del cartell és una dona negra instrumentista, quelcom poc habitual ja que normalment a les dones se les representa només en la seva faceta de cantants. A més, la il·lustració també és un clar homenatge a l’activista afroamericana Rosa Parks i a la icònica imatge d’ella a l’autobús quan va negar-se a cedir el seient a un home blanc a petició del conductor de Montgomery (Alabama). Aquest fet de l’any 1955 va desencadenar un llarg boicot al transport públic que va durar 381 dies. Per l’artista, Olga Molina, al dibuix, la noia “té una mirada directa que interpel·la l’espectador com si aquest estigués entrant a l’autobús” i “aixeca una cella desafiant” perquè “està sola, és de nit, però no té por”, destaca la il·lustradora. Molina també ha volgut ser fidel a “una escena casual i íntima abans o després d’un concert” tot recuperant “l’essència del sentiment blues”.

Olga Molina estudia restauració de pintura on aprèn tècniques pictòriques i es familiaritza amb l’estil dels pintors clàssics. Poc després comença una etapa on els quadres realistes en són els protagonismes, però té la necessitat de trobar un llenguatge propi més lliure que desenvolupa després de cursar un postgrau d’il·lustració creativa. Com a il·lustradora treballa l’aquarel·la amb un estil més desenfadat, lliure de proporcions i perspectives, i amb dibuixos que van més enllà de l’estricta funció decorativa. L’any 2015 la plataforma WeTransfer s’ofereix a promocionar el seu treball i això li permet fer el salt i treballar en alguns projectes internacionals.

Logotip renovat

D’altra banda, una de les novetat gràfiques d’enguany és que es recupera l’històric logotip del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, obra de Manuel Méndez que, amb motiu del trentè aniversari, l’ha actualitzat. Aquest distintiu serà el protagonista de diferents elements de marxandatge que s’elaboraran expressament per l’ocasió. Méndez, veí de Cerdanyola, és dissenyador gràfic.

10 dies de blues

Entre el 28 de setembre i el 7 d’octubre Cerdanyola esdevindrà la capital del Blues amb la recuperació de la periodicitat anual del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola que enguany celebrarà el seu trentè aniversari i la seva vint-i-vuitena edició (el festival s’havia convertit en bianual l’any 2012). Carrers, places i locals de la ciutat acolliran una àmplia programació que ben aviat es presentarà.


Comparteix: