El PDCat lamenta la falta de visió estratègicade la majoria de grups del Ple

PSC, ERC, PP i ICV/EUiA en contra de que es pugui ampliar en un futur el Museu d’Art de Cerdanyola.

DSC_0055Dijous, en sessió ordinària del Ple de Cerdanyola, el Partit Demòcrata va presentar una moció en la que demanava al govern de la ciutat que mirés d’adquirir la finca contigua al MAC i que fa unes setmanes es va posar a la venda. La moció va ser presentada degut a que el govern municipal (Compromís x Cerdanyola) va respondre amb una negativa a una pregunta formulada del grup demòcrata sobre si tenia previst el govern adquirir aquesta finca.

La passivitat del govern municipal davant molts temes i la pèrdua d’oportunitats de la ciutat pel sol fet de no disposar d’un pla estratègic (aquest mandat ja hem patit quedar exclosos dels fons DUSI o dels fons FEDER), va fer que el Grup Demòcrata es plantejés de manera activa demanar el govern de Cerdanyola que fés un pas amb visió de futur per adquirir la finca.

CxC i C’s es van abstenir en la votació i PSC, ERC, PP i ICV-EUiA hi van votar en contra. Sols el regidor no adscrit, Jordi Miró, va donar suport a la proposta del PDeCAT.

En la seva intervenció, el regidor del PDeCAT Marc Costa demanava al govern que no deixés escapar aquesta oportunitat perquè, el dia que el MAC necessiti ampliar-se per acollir tallers o noves exposicions, potser llavors al costat hi hagi un nou edifici que no permeti fer possible aquesta ampliació. No es tracta de posar el punt de mira en el curt termini, sinó fer-ho amb una visió estratègica.

Malauradament Cerdanyola torna a decidir en contra de la cultura i del patrimoni, com ja ha fet altres vegades quan ha tingut l’oportunitat, per exemple, d’adquirir sense cost la Masia Cordelles a canvi de fer-se càrrec de les despeses de restauració i de permetre els propietaris actuals vendre’s la part de la parcel·la que dóna al carrer Santa Anna.

Comparteix: