El mite de Frankenstein obrirà curs d’un Cafè amb lletres amb Llucia Ramis, Antoni Bassas i Alejandro Palomas

Una taula rodona sobre el mite literari de Frankenstein en el 200 aniversari de la seva creació i la presentació dels últims llibres de Llucia Ramis – Les possessions, Premi Llibres Anagrama de Novel·la-, Antoni Bassas – Bon dia, són les vuit!, Premi Josep Pla- i Alejandro Palomas – Un amor, Premi Nadal- seran protagonistes del cicle literari Cafè amb Lletres a l’últim trimestre de 2018

cafe-amb-lletresMary Shelley publicava Frankenstein or The Modern Prometheus l’11 de març de 1918, i amb la novel·la naixia el mite que obrirà el cicle literari Cafè amb lletres al seu últim tirmestre de l’any. El 20 de setembre, com sempre dijous a les 19.30 hores i a la sala Granados de la Biblioteca, es farà una taula rodona amb la presència d’escriptors i editors destacats del panorama català que han abordat aquest mite de la literatura universal.

Jordi Puig, editor de l’editorial Comanegra, serà un dels participants en la taula rodona. L’editorial publica la col·lecció Matar al monstre on al llarg d’aquest any 7 autors publicaran novel·les que han de contenir algun tret en relació amb el mite de Frankenstein i han d’estar centrades en la Barcelona moderna i han de tenir un personatge, principal o secundari, que les relligui. De moment, s’han publicat quatre novel·les dins d’aquesta col·lecció i els autors de tres d’elles participaran a la xerrada: Ada Castells, autora de La primavera pendentJordi Coca, autor de Els ulls dels homes mentiders; i Susanna Rafart, autora de La Fugida d’Urània – la quarta novel·la ja publicada a la sèrie és Els vulnerables de Julià de Jòdar-.

Ramis, Bassas, Palomas

Les presentacions de llibres del nou curs del Cafè amb lletres s’iniciaran el 18 d’octubre amb la periodista i escriptora Llucia Ramis que abordarà la seva última novel·la, Les Possessions (Anagrama:2018), un relat de fantasmes que comença amb un retorn i acaba amb un udol. En aquesta obra crítica amb la corrupció, la narradora de Les possessions vola de Barcelona a Palma per posar fre a l’espiral conspiranòica del seu pare, que amb la jubilació ha passat de ser un plàcid professor d’institut a iniciar una batalla legal contra un presumpte delicte urbanístic.

Un altre periodista premiat serà el protagonista de la xerrada del mes de novembre. El dia 15, Antoni Bassas tornarà  a dir aquella frase que va repetir cada dia des de 1995 a 2008 a Els matins de Catalunya RàdioBon dia, són les vuit!  (Destino:2018). El llibre, amb el qual va guanyar el Premi Josep Pla, suposa resseguir la història d’aquell programa, líder d’audiència, i per tant la història recent del país. A Bon dia, són les vuit! Bassas incorpora apunts de dietari, records de converses inèdites, se’n recorda dels professionals de l’espai i dels seus col·laboradors, fa un repàs als poderosos i a la situació política en evolució i sobretot és una reflexió sobre el periodisme.

El mateix dia i en el mateix lloca que Bassas aconseguia el Josep Pla, Alejandro Palomas guanyava el premi Nadal amb Un amor (Destino:2018), la nova visió sobre el món de la família de l’autor de Una madre i Un perro, resseguint la història d’aquest personatge tant ple de colors que és l’Amalia, la mare que en aquesta ocasió celebra l’aniversari el mateix dia que una de les seves filles, l’Emma, es casa. Palomas resumeix la novel·la amb poques paraules: “Una família, 24 hores abans d’un casament, tot bé; una trucada, tot va malament … i comença la vida”. La paleta de colors i emocions de Palomas en plena ebullició. Palomas protagonitzarà el darrer Cafè amb lletres de l’any, el 20 de desembre.

Comparteix: