“Alcaldia (Carles Escolà) ens envia cartes perquè abandonem l’habitatge”

Dues famílies s’han vist obligades a ocupar una casa propietat de l’Ajuntament perquè serveis socials no li ha ofert cap altra alternativa. Alcaldia l’ha obligat a abandonar l’immoble.

casesmestresDues famílies s’han vist obligades a ocupar un habitatge, propietat de l’Ajuntament (les cases dels mestres) pel bé dels seus fills. A aquesta família se li va aprovar un pis de protecció oficial, però aquest pis mai va arribar, motiu pel qual van demanar un pis d’emergència, però Serveis Socials els hi han dit que “l’habitatge que us poden concedir seria fora de Cerdanyola, si no accepteu no us concedim l’informe social que necessiteu per accedir a la taula d’emergència”. La família no accepta viure fora de la ciutat – són cerdanyolencs de naixement – perquè els seus fills estudien a la ciutat i el seu centre educatiu els està implantant un pla individual i “treure’ls d’aquest entorn seria perjudicial, tant emocionalment com en l’àmbit acadèmic”, diu un informe facilitat per l’escola Turó de Guiera.

“Carles Escolà, des d’alcaldia, ens envia cartes perquè abandonem l’habitatge”

La família no demana viure gratis, simplement demana una cosa tan digna com un habitatge de lloguer social. Com aquesta demanda no arribava, s’han vist obligats a ocupar una de les cases dels mestres i condicionar-la.

La sorpresa va arribar quan van rebre una ordre d’alcaldia – no d’un jutjat – que obligava a la família a abandonar l’immoble. En aquest sentit, la família recorda que Carles Escolà va prometre en la campanya electoral que cap família es quedaria al carrer, “no només ha trencat la seva paraula, sinó que ara és ell, des d’alcaldia, qui obliga a la família a abandonar la casa ocupada per supervivència.

La família demana alternatives a aquest desnonament, demana un habitatge amb règim de lloguer social a la ciutat i recorda que no és gens agradable posar aquesta situació en situació de tothom.

“A Elvi vila el nostre problema no li sembla suficientment important com per atendre’ns”

Respecte a la regidora de Serveis Socials, la família està molt decebuda. “ha de tenir una agenda molt ajustada, perquè en vàries ocasions li hem demanat una cita, però el nostre problema no li sembla suficientment important com per atendre’ns”, i continua “i vostè, senyor alcalde, Tampico ens va voler rebre, vam haver-hi d’entrar a l’Ajuntament a la força i vostè ens va atendre als passadissos, no ens va habilitar una sala per asseure’ns a parlar, tot el que passava per allà es va adonar, va ser una situació en la qual ens vam sentir humiliades”.

Les famílies van aconseguir parlar amb Elvi Vila gràcies a la Plataforma Cerdanyola 2000, “ella ens va dir llavors que rebríem resposta, i la resposta que ens va donar era una carta que ens obligava a abandonar la casa”. Vila també els hi va dir que “en juliol no hi era, que només els hi podia atendre a l’agost”. La persona que porta l’agenda de la regidora li va dir que abans de demà divendres li donaria una cita, però dijous, a última hora, encara no havia rebut cap proposta de citació. “Imaginem que la resposta serà la de sempre: cap”, lamentava la família.

Carles Escolà es va justificar dient que “malauradament els recursos de serveis socials no acaben de donar resposta tan ràpida com ens agradaria”, i que “estem treballant molt per trobar solucions habitacionals a qualsevol família usuària de serveis socials (…) creant un parc d’habitatges, tant per lloguer social com per emergències socials”.

La família lamenta que el govern de Compromís consideri que aquestes cases dels mestres no són aptes per viure i que “prefereixi usar-les per entitats, que usar-les per viure”.

Comparteix: