Multitudinaria manifestació contra els petards de Sant Joan a Cerdanyola

jBHBjAXZCVEQyFx-1600x900-noPadAhir al vespre, centenars de gossos i gats de Cerdanyola es van manifestar pacíficament – llevat d’un incident aïllat – a la Plaça de l’Ajuntament per demanar una revetlla sense petards.

La manifestació va ser convocada a les xarxes socials i va tenir un gran èxit. Centenars d’animalots es van reunir a la plaça de l’Ajuntament, on van iniciar un recorregut pels carrers més cèntrics de la ciutat. Una hora i mitja més tard tornaven al punt de partida i llegien un comunicat.

Arriba la Revetlla de Sant Joan. Abans la Revetlla només durava un dia. Ara dura un mes. Ara tothom compra els petards amb antelació i els fa explotar dia rere dia, fins Sant Joan. Potser la ignorància humana és la culpable d’aquest terrorisme. Sí, ho diem clarament. Els petards són per a nosaltres actes de terrorisme, ja que ens causa un terror inadmissible que a molts peluts ens han portat fins a la mort. No volem ni un gat ni un gos menys per culpa d’aquesta festa.

La manifestació va ser molt pacífica.

La manifestació va ser molt pacífica.

Entenem que per a vosaltres, humans i humanes, fer esclatar un petard és un acte molt important en l’etapa educativa dels vostres fills i filles. Doncs experimenten la capacitat que té la pólvora per crear llum i soroll. Fins i tot gaudeixen, alguns, fent malbé mobiliari urbà amb aquests petards. Ho entenem, estan experimentant i vosaltres gaudiu amb això. A més a més, és un acte cultural, oi?

Llàstima que no pugueu experimentar com ens sentim nosaltres cada cop que sentim esclatar un d’aquests petards. El nostre cor es dispara, comencem a tremolar, busquem un lloc segur – si n’hi ha – i sortim corrent sense sentit. A vegades morim del mateix terror. Altres vegades perquè ens atropella un cotxe. Però tot bé, perquè vosaltres, humans, esteu experimentant. I això és molt important per a la vostra evolució.

Demanem que, si us plau, a partir de l’any vinent experimenteu només una nit: la nit de Sant Joan, i amb alternatives menys sorolloses perquè humans i animalons puguem gaudir totes juntes.

mossos-39

Traca, el portaveu dels animals, reunit amb l’alcalde i amb els Mossos d’Esquadra

El portaveu dels animals, un mestís anomenat Traca, ha explicat a Cerdanyola Informa que gossos i gats ho passen molt malament amb el soroll dels petards. Sobretot, ha destacat els gos, amb els anomenats “trons”, que causen un gran estrèpit en esclatar. En Traca destaca que aquest ja és un any especialment dur per als animalons de Cerdanyola, ja que coincideix amb el Mundial de Rússia i demana als veïns i veïnes humanes una mica d’empatia.

La concentració ha durat prop d’hora i mitja i s’ha desenvolupat sense molts incidents. Els animalons, en arribar a la plaça de l’Ajuntament, s’han limitat a passar l’estona posant cara de pena per a convèncer als vianants que transitaven que no tiressin petards. L’equip de govern en ple ha aplaudit l’actitud cívica de les bestioles i el mateix alcalde Escolà ha baixat a gratar-los la panxa un per un i ha anunciat que tan sols utilitzarà cebetes i bengales aquesta nit de revetlla.

Rumbo enfrontant-se a la policia

Rumbo enfrontant-se a la policia

Un incident aïllat

El moment més tens del vespre ho va protagonitzar Rumbo, un gos acostumat a ficar-se en embolics que va voler aprofitar la dissolució de la manifestació per lladrar als policies. Finalment Rumbo es va esgotar i la policia no va haver d’utilitzar la força. “Rumbo és així, ja el coneixem, va provocant però mai mossega”, deia un dels agents. “Guau grrrrr guau”, deia Rumbo.

Us convidem a seguir i col·laborar amb les associacions d’animals en adopció de Cerdanyola:

ADAC – Associació d’Amics dels Animals de Cerdanyola
[Instagram] [Facebook] [Web]

CAN BITXITOS
[Instagram] [Facebook] [Web] [Twitter]

Comparteix: