Les treballadores de Correos es mobilitzen per demanar la readmissió de les acomiadades i dir prou a la precarietat laboral

Ahir els carters de Cerdanyola es van unir a les aturades i actes que es van produir a la resta del Regne d’Espanya per tal de demanar la readmissió dels companys i companyes acomiadades i dir prou a la precarietat laboral dins del servei públic.

DgCYPQhX0AASupA

Imatge: Ramiro Moldes

Les treballadores de Correus, tal com informen des de Terrassa, reclamen la readmissió de cinc companyes acomiadades per “baixes mèdiques intermitents”, motiu pel qual la resta de la plantilla denuncien que estan patint una situació de sobrecàrrega de feina. Un altre motiu que s’està denunciant és que a les noves contractacions s’està prioritzant la gent jove amb llicenciatura, però sense experiència a Correus, per sobre de treballadors amb una llarga trajectòria a l’empresa pública. Els manifestants denuncien que darrere hi ha una renovació de plantilla encoberta.

DgCYP4GX4AEy18h

Imatge: Ramiro Moldes

Tal com informa Ramiro Moldes, treballador de Correus a Cerdanyola, al digital cerdanyola.info, “aquesta situació es viu ja fa anys en una empresa pública que no actua com a tal amb una precarietat creixent en la plantilla que afecta ja al 30% dels seus treballadors que, sovint, tenen contractes de només 16 hores setmanals o amb límit de 5 mesos de treball anuals”. Moldes, que denuncia la privatització progressiva de Correus, subratlla que s’està acomiadant treballadors amb baixes de salut diagnosticades per metges perquè s’han produït de forma reiterada.

Ramiro Moldes manifesta que Correus no contracta substitucions per a baixes laborals siguin de curta o de llarga durada i això repercuteix en el servei. Així, el treballador manifesta que aquests problemes es viuen també a Cerdanyola sobretot en els mesos estivals en una situació que qualifica de “drama” perquè afecta a tot tipus de correspondència, també l’urgent.

Comparteix: