Un incendi deixa l’Hospital Taulí sense electricitat ni aigua

Un incendi a l’estació transformadora del Parc Taulí afecta el subministrament elèctric, d’aigua i els sistemes d’informació de tot l’hospital. Des del Parc Taulí van recomanar que, en cas d’urgència, els pacients vagin directament al CUAP Cerdanyola – Ripollet, obert les 24 hores o als hospitals més propers – Hospital de Terrassa i Mútua.

Ahir a la tarda es va produïr un incendi a l’estació transformadora del Parc Taulí, que va afectar el subministrament elèctric, d’aigua i els sistemes d’informació de tot l’hospital. Des de l’inici de la incidència membres del Taulí van treballar intensament amb els Bombers de la Generalitat, SEM, Endesa i l’Ajuntament de Sabadell per restablir la normalitat el més aviat possible.

Des de l’hospital van remarcar que cap pacient es trobava en perill. La UCI i els quiròfans funcionaven amb normalitat perquè reben el subministrament dels sistemes d’emergència propis. Per prudència, es van traslladar alguns pacients de la Unitat de Semicrítics a altres unitats del propi hospital.

Una hora després de l’inici del foc els Bombers informaven de l’extinció del foc. Malgrat tot, per accedir a les plantes d’hospitalització, només es podia fer a través dels ascensors del Taulí nou, que no estava afectat pel tall de subministrament elèctric.

A les 22hores de la nit es va restablir el servei de subministrament d’aigua a tot l’hospital, però la falta de subministrament elèctric ha va obligar a Protecció Civil de la Generalitat i a l’Ajuntament de Sabadell a fer arribar 300 llanternes a l’hospital per fer servei mentre es posava en marxa el generador substitut.

Alcampo Sant Quirze i El Corte Inglés Sabadell va obrir els seus centres per subministrar al Taulí material per fer front a la situació que s’està vivint. A les 23:12 minuts el servei de subministrament elèctric havia tornat a la normalitat.

Comparteix: