Neix a Cerdanyola l’Espai Ruka amb l’objectiu de recolzar la crianza d’infants de 0 a 3 anys

Ruka és un espai inclusiu i integral que ens dediquem a recolzar la criança d’infants de 0 a 3 anys. Parteix de la base de respectar i adaptar-se a les necessitats i processos de cada infant, així com de cada context familiar, en les etapes concretes del desenvolupament de cada nen i nena.

ruka acuarela1Què és?

Mitjançant l’acompanyament pedagògic, la visió d’educació que té Ruka no és una forma única i exclusiva, sinó que integra aspectes que podríem definir dins de la pedagogia viva, activa i respectuosa.
Entenen per criança respectuosa la manera de cuidar, tractar, i educar als infants amb respecte, amor, consciència i coherència.

Metodologia

D’aquesta manera, es pretén adaptar la proposta pedagògica que millor s’adapti a cada circumstància i realitat concretes. Potenciant vincles afectius positius i la consciència de la importància d’aquests moments vitals, a través de l’acompanyament, compartir, escoltar, créixer, viure, jugar, respectant els ritmes i anant a poc a poc.

Funcions de les educadores

Les acompanyants s’encarreguen de generar un espai de joc i relació, on els nens i nenes poden desenvolupar-se jugant i relacionant-se amb altres infants i adults. Creant un ambient càlid i de respecte mutu, tenint sempre en compte i partint tant les necessitats personals com els ritmes evolutius i maduratius de cada un dels infants.

Com participen les famílies

Les famílies podran participar de manera activa en diferents àrees. També tenen la possibilitat de fer noves propostes, suggeriments i aportacions que seran sempre recollides i valorades.

2

Comparteix: