Cs Cerdanyola impulsa un pla de zones d’ombra per a parcs i espais públics

La regidora, Sonia Rodríguez, explica que el projecte, aprovat per unanimitat de la Junta de Portaveus, protegirà la salut dels veïns i s’elaborarà en dos mesos.

Piscina-i-Gimnas-Can-Xarau-corregida-2L’Ajuntament de Cerdanyola afavorirà la creació d’espais d’ombra a les places, parcs, centres escolars i llocs d’esplai del municipi, gràcies a una proposta del Grup Municipal de Ciutadans (Cs). La regidora de (Cs), Sonia Rodríguez, ha explicat que la moció, aprovada per unanimitat de la Junta de Portaveus local, preveu elaborar “un pla de zones d’ombra en un termini de dos mesos”. El projecte, que realitzaran tècnics municipals en col·laboració amb la Generalitat quan siguin punts de la seva competència, indicarà “les principals mancançes i necessitats” i “les millors solucions en funció de cada cas”, ha comentat l’edil. L’objectiu és “implantar-ho progressivament per protegir millor la salut dels veïns del municipi”, segons Rodríguez.

Sonia Rodríguez ha avançat que la moció planteja també “estudiar la possibilitat d’instal·lar un sistema de carpes o pèrgoles en determinats parcs i zones que no tenen gairebé ombra durant la major part del dia”, com per exemple el parc infantil i zona de pícnic de Canaletes o els parcs dels carrers Torrent i Sant Antoni, entre d’altres. L’acord, a més, contempla “buscar la participació tant de la Generalitat com de les associacions de veïns i associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPAS) de Cerdanyola”, ha aclarit la regidora de Cs.

Finalment, l’aplicació del pla evitarà el problema actual que “molts parcs infantils de Cerdanyola estan infrautilitzats durant els mesos de calor perquè els arbres al seu al voltant no donen suficient ombra”, ha indicat Rodríguez. A més, la iniciativa recull les peticions a Cs des de diversos col·lectius vinculats amb la comunitat educativa en la mateixa línia. La regidora ha recordat que amb aquestes mesures “tindrem parcs i espais públics més atractius i segurs”, ja que “les altes temperatures a l’estiu poden provocar efectes nocius com la insolació i posar en risc la salut dels sectors més vulnerables de la població, com nens i ancians”.

Comparteix: