La UAB millora 77 posicions en el rànquing mundial CWUR

La consultora dels Emirats Àrabs Units Center World University Rankings (CWUR) ha presentat l’edició de 2018 del rànquing de les millors universitats del món. La UAB se situa en la posició 152, i ocupa la segona posició entre les espanyoles, per darrere de la Universitat de Barcelona, en la posició 87.

uabEl rànquing està liderat per la Universitat de Harvard, seguida per la Universitat d’Stanford i el Massachusetts Institute of Technology (MIT), tots tres centres als EUA.

El CWUR elabora la llista dels mil millors centres d’ensenyament superior. Per mesurar la posició de cada centre considera set indicadors: la qualitat de l’ensenyament, mesurada pel nombre relatiu d’alumnes que han obtingut premis internacionals (15% de la valoració final); l’ocupabilitat, mesurada pel nombre relatiu d’alumnes que actualment ocupen un lloc de direcció en grans companyies (15%); la qualitat del professorat, mesurat pel nombre d’acadèmics que han guanyat grans premis internacionals (15%); el nombre d’articles publicats (15%); el nombre d’articles apareguts en revistes de primer nivell (15%); el nombre d’articles apareguts en revistes de gran impacte (15%); i finalment el nombre d’articles d’investigació més citats (10%).

El ranquing situa la UAB en la posició 131 en producció investigadora; 153 en qualitat del professorat; 135 en qualitat de les publicacions científiques; 206 en influència de les publicacions; i 187 en nombre d’articles més citats; amb una puntuació global de 79,6 punts.

Comparteix: