L’Agrupació Musical de Cerdanyola anuncia el cartell del Concert al Castell d’enguany: ‘Un Castell Còsmic’, un viatge sonor a través del cosmos

L’espectacle, que tindrà lloc el proper 29 de juny al vespre, reivindica el vincle que tantes vegades s’ha explorat entre la música i l’univers.

 Imatge: @AMCV1999

Imatge: @AMCV1999

Després d’una any de feina, l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) ha fet públic el cartell del Concert al Castell d’enguany, que es titularà ‘Un Castell Còsmic’. Protagonitzada per la Banda i la Coral de l’entitat, la producció donarà la benvinguda a l’estiu convidant el públic a deixar-se endur per un viatge sonor a través del cosmos.

Un Castell Còsmic’ tindrà lloc, sota el cel del Vallès, el proper divendres 29 de juny a les 22:00. Serà en el marc incomparable dels jardins del Castell de Sant Marçal amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament i diversos establiments de la ciutat. Aquesta és la dissetena producció als jardins del Castell de Sant Marçal que produeix i organitza l’AMCV.

Música, cant, llums i poesia

El repertori d’Un Castell Còsmic està composat per diverses obres simfòniques inspirades en l’univers i les reflexions que s’ha fet l’ésser humà quan ha aixecat la vista cap a les estrelles. L’entitat vol reivindicar així el vincle que tantes vegades s’ha explorat entre la música i la ciència, en un espectacle en què els jocs de llums prendran un protagonisme especial.

D’entre tot el repertori destaquen dues obres. El plat fort de la nit serà un tastet de la imponent suite d’’Els Planetes’ de Gustav Holst, un dels compositors britànics més peculiars de la història de la música. Abans, però, també sonarà ‘Zenith’; una obra que l’AMCV ha encarregat al jove compositor català Marc Migó i que s’estrenarà mundialment la nit del 29 de juny.

La veu que guiarà el públic per aquest viatge serà la de la poeta local Sònia Moya, una referent de l’escena literària de Catalunya. En l’habitual propòsit de potenciar el talent local, l’AMCV li ha encarregat la composició de nou poemes que ella mateixa recitarà, en directe, entre peça i peça d’’Un Castell Còsmic’. Res millor que la paraula declamada per embastar un espectacle d’esperit tan transcendental com aquest.

Activitats paral·leles

Per anar fent boca d’’Un Castell Còsmic’, l’entitat també ha organitzat tres activitats que tindran lloc les setmanes prèvies al concert. La primera d’elles serà un assaig obert de la Banda, en què els assistents podran escoltar algunes notes de repertori del Castell 2018. La segona serà la xerrada ‘Tot mesurant l’univers’ sobre les distàncies còsmiques, que anirà a càrrec del professor del Departament de Matemàtiques de la UAB, Eduard Gallego. Ambdues activitats seran a la sala 6 de l’Ateneu i estan programades pel divendres 1 de juny (20:00) i el dissabte 2 de juny (12:00), respectivament. La tercera activitat serà l’exposició ‘Les distàncies còsmiques’, que es podrà visitar entre el dia 23 i el dia 30 de juny a la sala 22 de l’Ateneu.

L’últim concert amb Delgado al capdavant de la Banda

Un Castell Còsmic’ també serà la darrera oportunitat per veure la directora Irene Delgado Jiménez aixecant la batuta a Cerdanyola després de 2 temporades al capdavant de la direcció artística de la Banda de l’entitat. Delgado ha estat acceptada a un prestigiós Màster de Direcció d’Orquestra a Viena, on es traslladarà la temporada vinent.

Entrades a la venda el 4 de juny

Les localitats d’’Un Castell Còsmic’ sortiran a la venda el proper dilluns 4 de juny a les 17:00 i, com ja és habitual, tindran un cost de 10, 15 i 20 euros. Les 1.000 localitats estaran disponibles a l’Ateneu de Cerdanyola, les perfumeries Ópalo i la floristeria Casamitjana.

L’organització recorda que el recinte obrirà les seves portes dues hores abans de l’inici de l’espectacle perquè el públic pugui gaudir d’un dels entorns més privilegiats de la comarca i no es produeixin aglomeracions en els accessos. A més, hi haurà també un servei de food truck per poder fer un mos abans de l’espectacle.

Comparteix: