Part dels beneficis de les cooperatives escolars seran donats a 11 entitats del tercer sector

Les Cooperatives Escolars, juntament amb les entitats del tercer sector, que han triat com a receptores dels beneficis, van omplir durant el matí del divendres passat la plaça de l’avinguda de Sant Iscle en la cinquena edició del Mercat de Cooperatives Escolars.

sdrEl matí del divendres 18 de maig, la plaça de l’avinguda de Sant Iscle va ser un formigueig de persones amb motiu del Mercat de Cooperatives Escolars. L’alumnat de 5è de primària de les cinc escoles que participen en el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, van muntar les paradetes de les seves respectives cooperatives amb la finalitat de vendre els productes elaborats de forma artesanal. Un dels primers visitants que va tenir el mercat va ser l’alcalde, Carles Escolà, que va passejar acompanyat de la regidora de Treball i Promoció Econòmica, Contxi Haro, la regidora d’Educació, Elvi Vila, i la representant de la Diputació de Barcelona, Glòria Sánchez.

Aquest any han participat en el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola cinc centres docents de la ciutat. En total han estat nou les cooperatives que s’han creat aquest curs. Cadascuna d’elles ha triat una o dues entitats per a fer-li donació de part dels seus beneficis:

L’afluència de públic al mercat va ser constant. Les cooperatives van vendre pràcticament tota la producció, i les entitats participants van valorar molt satisfactòriament la jornada.

Per als infants, el mercat és una oportunitat de donar a conèixer a la ciutadania el treball que estan fent: la producció i el mercat són dos elements més de la tasca que es fa durant tot el curs en el marc de la iniciativa Cultura Emprenedora a l’Escola. El projecte té com a objectiu principal el foment de l’esperit emprenedor en l’alumnat de primària a través dels valors cooperatius: democràcia, responsabilitat, equitat , treball en equip , intercooperació i responsabilitat social.

Comparteix: