Cerdanyola, lloc de trobada per millorar Wikipedia

Prop de 300 persones de gairebé mig centenar de països han participat en la Wikimedia Hackathon 2018, un event celebrat en la Universitat Autònoma amb l’objectiu de millorar la coneguda enciclopedia “Wikipedia”.

Columnes_UABTal i com van anunciar fa un any a l’acte de cloenda de la Wikimedia Hackathon 2017, que es va celebrar a Viena, la Universitat Autònoma de Barcelona ha estat la seu de l’edició d’enguany de la Wikimedia Hackathon, organitzarada per l’associació Amical Wikimedia.

És el primer cop que la Wikimedia Hackathon s’organitza a una ciutat del sud d’Europa. Anteriorment, s’havia organitzat a Berlín (2011 i 2012), Amsterdam (2013), Zuric (2014), Lió (2015) i Jerusalem (2016). L’Autònoma ja ha col·laborat anteriorment en diferents projectes de la Viquipèdia, com per exemple en el projecte Arqueopèdia, Viquiclàssics, Gestió de la qualitat i Sistemes Encastats. Les hackatons atrauen desenvolupadors de molts països que presenten noves eines i treballen conjuntament per millorar els projectes Wikimedia.

L’associació Amical Wikimedia va ser reconeguda el 2013 per part de la Fundació Wikimedia i, fa tres anys, va rebre el Premi Nacional de Cultura.

 

Comparteix: