Torna el Mercat de les Cooperatives Escolars

L’avinguda de Sant Iscle, a tocar de la plaça de l’Estatut, acollirà el proper divendres 18 de maig la cinquena edició del Mercat de les Cooperatives Escolars en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola. Aquest any hi participen les escoles Serraperera, Xarau, Carles Buïgas, Les Fontetes i Collserola.

cooperatives2017Aquest curs s’han constituït 9 cooperatives escolars a la ciutat en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola. Serragnífics i Trecokids.b, a l’Escola Serraparera; Cooperart i Emprelunya, a l’Escola Xarau; Artishop i Artistcooper, a l’Escola Carles Buïgas; Safont, a l’Escola Les Fontetes; i Recoescola5 i Creakids a l’Escola Collserola.

Des de les 9:30h i fins a les 12h, els nens i les nenes de cinquè de les escoles participants en el projecte posaran a la venda els productes d’artesania que han fet al llarg d’aquests darrers mesos. La producció i la venda són dos passos més en un treball transversal, que té com a objectiu principal el treball dels valors cooperatius: democràcia, responsabilitat, equitat i reconeixement de l’altre.

Part dels beneficis obtinguts de la venda dels objectes es destinaran a accions solidàries a través de donacions a entitats de Cerdanyola com ara Aspadi, el Rebost Solidari, FADAM, ADAC i Can Bitxitos, o bé a projectes que van més enllà de l’àmbit local: Pallapupas, el projecte “Una Onada de Petits Somriures” de pediatria del Taulí, les Polseres Candelas de Sant Joan de Déu, Forkids o la Fundació Pasqual Maragall. Totes aquestes entitats, que han estat triades per l’alumnat, disposaran d’un espai al costat del mercat per divulgar les seves activitats.

Els cartells que anuncien el mercat, i que es poden veure en diversos llocs de la ciutat, han estat il·lustrats directament pels i per les cooperativistes. Igualment, les nenes i els nens han preparat i gravat falques publicitàries, emeses per Cerdanyola Ràdio en els dies previs al mercat.

El mercat és obert a tota la ciutadania, que podrà participar-hi tant amb la compra dels productes que les cooperatives posen a la venda com amb les activitats que ofereixen algunes de les entitats que hi col·laboren.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola està promogut per la Diputació de Barcelona i impulsat pels serveis de Promoció Econòmica i Empresa i Educació de l’Ajuntament.

Comparteix: