La UAB i l’Ajuntament de Cerdanyola lliuren els Premis Literaris

La UAB i l’Ajuntament de Cerdanyola lliuren els Premis Literaris, en una edició que ha doblat gairebé la participació Josep Domingo Ferrer, en novel·la; Josep Plana Aspachs, en poesia; i Borja Díaz Barea, en narrativa breu; han estat els guanyadors.

PremiatsPLiteraris2018Enguany hi han participat 162 obres, un 74% més que en l’edició passada. Fa més de 20 anys que se celebren aquests premis
Ahir dijous, 10 de maig, al vespre, es va celebrar l’acte de lliurament dels Premis Literaris, que convoca anualment la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. L’acte, que va tenir lloc a la Sala Teatre de la UAB (al campus de Bellaterra) i es va emmarcar dins del programa d’activitats del 50 aniversari de la universitat.
Les persones guanyadores han estat:

  • XXIV Premi de Novel·la «Valldaura – Memorial Pere Calders» (dotat amb 3.000 euros): “Tot passa i tot torna” (títol obra) Josep Domingo Ferrer (autor) de Vilanova i la Geltrú
  • XXIII Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» (dotat amb 1.000 euros): “De l’univers estant i una mica més enllà” (títol obra) Josep Plana Aspachs (autor) de Barcelona
  • IX Premi de Narrativa Breu per a Joves Autors/es «Caterina Albert» (dotat amb 500 euros.): “El tercer desig” (títol obra) Borja Díaz Barea (autor) de Molins de Rei

S’han rebut 34 relats breus que optaven al IX Premi “Caterina Albert”, 73 llibres de poesia al XXIII Premi “Miquel Martí i Pol” i 44 novel·les al XXIV Premi “Valldaura-Memorial Pere Calders”, és a dir, un total de 162 treballs. A l’edició del 2017 hi van participar 93 obres. Així doncs, enguany hi ha hagut un augment de participació del 74,19%.

El jurat en la modalitat de novel·la ha estat format per Anna Salgot, Jordi Gol, Jordi Jordana, Maria Victòria Lovaina i Marta Estella; en poesia, per David Jou, Jessica Jaques, Jordi Julià, Josep Gerona i Pere Ballart; i en narrativa breu, Josep Lluís Negreira, Josep Maria Riera, Marutxi Beaumont, Montse Guillén i Xusa Serra.

L’acte es va amenitzar amb l’actuació de Jesús Acebedo, compositor, pianista i Alumni de la UAB. Les obres guanyadores seran publicades pel Servei de Publicacions de la UAB, tant en paper com en digital.

Comparteix: