El Dia Internacional dels Museus també se celebra a Cerdanyola i, de nou, amb curtmetratges!

Entre els dies 18 i 20 de maig, el Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu d’Història de Cerdanyola, se sumen a la commemoració del Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats, entre les quals està la VI Mostra de Curtmetratges “La vida és curta”.

MACnocturnaEls museus municipals de Cerdanyola del Vallès, el Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver oferiran jornades de portes obertes els dies 18, 19 i 20 de maig. Durant aquests dies, els dos museus també proposen activitats divulgatives per a la ciutadania i enguany oferiran de forma conjunta l’itinerari literari ‘Patrimoni oblidat: Montflorit i Víctor Català’. Aquesta activitat, que es realitzarà el dissabte 19 de maig a les 18h, serà un recorregut per Montflorit que relaciona el patrimoni noucentista del barri i l’estela literària i personal de Caterina Albert (Víctor Català) a Cerdanyola del Vallès. Partint de l’espai que s’ha dedicat a l’autora a l’exposició Patrimoni Oblidat, memòria literària, que acull el Museu de Ca n’Oliver, l’itinerari presentarà aquest patrimoni acompanyat de la lectura del poema que Caterina Albert va dedicar a Montflorit.

El Museu de Ca n’Oliver oferirà també dues visites guiades. La primera serà el divendres 18 de maig, a les 18:30h, a la seva exposició permanent Cerdanyola, terra d’ibers. Durant el recorregut les persones participants descobriran el territori de la Laietània ibèrica i la vida quotidiana dels habitants d’un poblat com el de Ca n’Oliver. El diumenge 20 de maig, a les 11:30h, el Museu durà a terme la visita guiada ‘Viure en un poblat ibèric al segle III aC’ i serà un recorregut pel Poblat Ibèric de Ca n’Oliver de la mà d’un dels arqueòlegs que ha excavat al jaciment i membre del Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola.

El mateix diumenge també es farà una jornada de portes obertes als temples de la vall de les Feixes (Santa Maria de les Feixes i Sant Iscle). Els dos temples es podran visitar entre les 10h i les 14h i a més es farà una visita guiada, a les 11h a l’ermita de Santa Maria de les Feixes i a les 12:30h a l’església de Sant Iscle.

El Museu d’Art de Cerdanyola acollirà, el divendres 18 de maig a les 18:30h, la presentació de l’Associació d’Amics del MAC. Seguidament es presentarà el llibre 1960s-1970s Costa Brava Postals a càrrec del seu autor i fotògraf, Jordi Puig, i del president del Cercle Cartòfil de Catalunya, Ramon Pla.

El MAC farà coincidir el Dia Internacional dels Museus amb la inauguració de la renovada Sala Smith i presentarà el dipòsit d’obres del Fons Nacional d’Art de la Generalitat i del Fons d’Art de la Diputació així com les darreres donacions que ha rebut.

El dissabte finalitzarà amb la VI Mostra de Curtmetratges ‘La vida és curta’. Enguany seran set els curts que es projectaran a partir de les 22h. Els mateixos directors dels curts faran una breu introducció als seus treballs i al finalitzar la projecció es farà un debat amb les persones assistents.

El diumenge 20 de maig, a les 12h, hi haurà una visita guiada al Museu.

Set curts participaran a la VI Mostra de Curtmetratges de Cerdanyola ‘La vida és curta’

El Museu d’Art de Cerdanyola acollirà la nit del dissabte 19 de maig, en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus, la VI Mostra de Curtmetratges de Cerdanyola ‘La vida és curta’

L’organització de la VI Mostra de Curtmetratges ‘La vida és curta’ ha seleccionat 7 curts entre tots els presentats per a ser projectats durant la celebració de la mostra, que té com a objectiu presentar el treball de creació audiovisual amateur que es fa a la ciutat i potenciar els creadors locals donant a conèixer la seva obra. Enguany, cal destaca l’àmplia franja d’edat dels directors. El més jove, Pedro Villarejo, encara és menor d’edat, i el curt Amanece que poco no es ha estat realitzat pel Taller Cinema Cerdanyola, formar per gent gran.

Els curts que es projectaran durant la VI Mostra de Curtmetratges ‘La vida és curta’ són:

  • Guanyar-se les garrofes (2016) dirigit per Joana Roda, Bernat Daviu i Marc Roca. El curt recrea un imaginari avantguardista que gira al voltant de la garrofa, un fruit que al llarg de la història s’ha utilitzat principalment per alimentar el bestiar, encara que en èpoques de fam hagi alimentat també persones i, en temps de contraban, s’hagi fet servir per adulterar el cacau.
  • Cintas negras (2018) dirigit per Roger Milian. La dècada dels 60 a Espanya va ser una època de coneixement i obertura al món. La modernitat d’Europa va comportar autèntics episodis foscos que l’Església Catòlica va documentar amb una sèrie de pel·lícules, popularment conegudes com ‘Cintas negras’
  • Redder (2018) i La llamada (2018) dirigits per Pedro Villarejo. Es tracta de dos curts sorprenents que barregen acció, comèdia i suspens
  • Amance que poco no es (2017) dirigit per Fernando Endrino i produït pel grup de gent gran Taller Cinema Cerdanyola. Un bar, un lloc d’encontres, alguns d’inesperats i sorprenents.
  • Populeitor (2017) de Joan Ramon Viñas. «Ni masclisme, ni feminisme, ¡Populisme!
  • Els dubtes i reflexions d’Eva (The doubts and reflexions of Eve) (2017) dirigit per Eva Campos. A partir de la peça escènica amb el mateix nom, aquest curt mostra la bellesa juntament amb el caos del món a través de la figura mitològica de l’Eva.
  • Ensayo (2016) de Pedro Celma. «Es tracta de la posada en pràctica d’una acció o activitat per a poder perfeccionar la seva execució».

Els directors i directores dels treballs faran una breu introducció prèvia al passi i al final es farà un debat obert amb les persones assistents.

Comparteix: