Presentació de Som Connexió a Cerdanyola del Vallès

Dimarts 8 de maig, en el marc del punt mensual d’informació de Som Energia Cerdanyola, es va fer a Cal Pintxo la presentació de Som Connexió, la primera cooperativa de telecomunicacions del nostre país. La presentació va ser realitzada per Mercè Botella, una de les fundadores, que va definir aquesta iniciativa com “un moviment polític, amb vocació de lobby, que quan tingui prou massa crítica pugui contribuir a transformar i democratitzar el mercat de les telecomunicacions”.

SomMobilitatBotella va començar la seva xerrada comentant que un dels principals motius que la va impulsar a impulsar el projecte de Som Connexió va ser la seva voluntat de deixar d’engreixar els comptes de resultats d’empreses amb el funcionament de les quals estava en profund desacord. Va continuar dient que encara que molta gent pugui pensar que al mercat hi ha bastantes operadores de telecomunicacions, en realitat només existeixen quatre grans grups, que son els que actuen en una mena de règim de “semi-monopoli”, la qual cosa els permet mantenir en una gran opacitat molts dels aspectes rellevants d’aquest negoci. I, el que és pitjor, els permet també “maltractar” als consumidors, sabent que poca cosa poden fer aquests. Actualment més de 3.500 socis ja contracten els seus serveis de comunicacions mitjançant la cooperativa.

Les telecomunicacions, un bé de primera necessitat que no podem deixar en mans de les multinacionals

Va prosseguir recordant que internet i les telecomunicacions s’han convertit avui en dia en un bé de primera necessitat, que és una irresponsabilitat deixar en mans de les multinacionals, empreses que no tenen cap interès pel bé comú, i que només es regeixen per la lògica del benefici econòmic.

En aquest sentit, va afirmar que Som Connexió és un projecte “clarament polític, amb ambició de convertir-se en un veritable lobby, que quan assoleixi la massa crítica necessària vol contribuir a transformar i democratitzar el sistema de telecomunicacions. El nostre principal poder com a ciutadans no és com a votants. És com a consumidors. Cada decisió de compra és una decisió política. Cal que decidim on aportem el nostre diner, en projectes amb els quals volen col.laborar o en projectes amb els quals no estem d’acord”.

Partint d’aquesta base, va dir, les persones que decideixin fer-se sòcies de Som Connexió no haurien de fer-ho buscant beneficis econòmics si no que aquesta decisió hauria d’estar motivada, fonamentalment, pel seu interès en integrar-se en un projecte que té com a objectiu contribuir a desencadenar millores socials. Això no vol dir que fer-se socis o clients de Som Connexió no comporti beneficis als usuaris. Començant per un servei d’atenció al client humà, i que ofereix una millor qualitat que el que tenen les grans companyies, Som Connexió ofereix també altres avantatges, entre les quals es podrien destacar unes tarifes molt més flexibles tant de mòbil com d’internet, que fan possible que els usuaris puguin contractar (i pagar) només el que necessiten i l’absència de clàusules de permanència.

Per tenir més informació sobre aquesta cooperativa es pot visitar la seva web.

Comparteix: