Un ple extraordinari inútil ens costa a totes més de 6.000 euros

Segona vegada que es presenta, segona vegada que no tira endavant. La manca d’informes positius i de negociació amb els partits de l’oposició tornen a bloquejar la gestió pública de les Escoles Bressol Municipals.

Imatge: hicarquitectura

Imatge: hicarquitectura

Compromís va convocar per ahir un ple extraordinari amb l’objectiu d’aprovar un punt que no va tirar endavant en el darrer ple d’abril: el model de gestió de les Escoles Bressol Municipals, un punt que s’ha tornat a presentar sense grans canvis respecte al ple i que ens ha costat a tots i a totes més de 6.000 euros de diners públics (en dietes dels regidors i les regidores), un ple en el que hi havia tan poc a debatre que tan sols va durar 45 minuts.

Carles Escolà obria el debat amb una primera intervenció “de programa electoral”, defensant, tres anys després de la seva entrada al Govern, la municipalització de les Escoles Bressol com la millor opció, una municipalització que, fins ara, ha estat apartada mentre el contracte amb la concessionària es prorrogava any rere any. Ara, però, la situació és ben distinta, les eleccions estan a un any vista i s’han de treure els punts més forts del programa, encara que saben que no s’aprovaran perquè continuen sense aconseguir negociar amb l’oposició.

La solució proposada per l’alcalde i el seu grup era gestionar el servei a través de l’empresa pública municipal Cerdanyola Promocions per tal que el servei “quedi fora de l’àmbit del negoci” i que, per tant, els beneficis reverteixin en la ciutat i no en mans privades.

Maria Reina també va defensar la transició de les Escoles Bressol cap al model de gestió directa, sempre tenint en compte la situació del personal que actualment treballa en el servei.

Per la seva part, CiU, C’s i PP i PSC, sent fidels als seus idearis neoliberals, però sense actuar amb to electoralista, van anunciar el vot en contra de la gestió directa, al·legant “els informes” (Encarna Linares, de CiU i Sonia Rodríguez, de C’s), el bon funcionament del model actual (Manuel Buenaño, del PP i Carlos Cordón, del PSC).

Comparteix: