L’Escola Satells treballa colze a colze amb el Jaume Mimó per transformar el seu pati

Com vincular l’institut a l’escola? Una mare de l’Escola Satells va tenir la resposta: obrint un concurs dirigit als estudiants del Jaume Mimó per transformar el pati del Saltells. I així va començar tot…

PRESENTACIOL’Escola Saltells va engegar fa mesos un projecte, desenvolupat des de l’AMPA, per a la transformació del pati. El curs passat es va fer la primera intervenció pintant jocs i imatges al pati d’educació infantil.

Una de les mares de l’AMPA Saltells va tenir la brillant idea d’obrir un concurs dirigit als estudiants del Jaume Mimó per aconseguir una vinculació amb un dels instituts inscrit a l’escola. Des d’un primer moment l’acollida ha estat molt bona i la directiva i ampes dels dos centres educatius estan treballant conjuntament.

Aquesta iniciativa pretenia engegar un projecte per a la transformació del pati de l’escola, una iniciativa que va començar a donar fruits el curs passat, quan es va fer una primera intervenció pintant jocs i imatges al pati d’educació infantil.

El dia 12 i 13 de Maig és el dia que s’obrirà el pati de l’escola perquè vinguin els guanyadors a pintar i tots els pares i mestres que vulguin a fer unes altres petites intervencions.

Com funcionava el concurs?

Es van presentar diferent obres que després van haver de defensar d’avant dels nens del Saltells i que havien de votar. No només es va premiar l’art i l’estètica, sinó, moltes altres coses com l’actitud cooperativa, la capacitat d’expressió, etc…. “Aquest concurs va més enllà de deixar un pati amb imatges, vol aconseguir trencar portes i que ens deixem del teu-meu per a transformar-lo en nostre i de tots. Només si sentim que podem ser part de qualsevol part de Cerdanyola ens la farem nostra. Totes podem aprendre de totes i tothom sempre té una capacitat que l’altre no, així, que si ens vinculem, podem trobar, la formula per aconseguir una Cerdanyola millor”, expliquen des de l’AMPA.

Pel camí es van trobar l’ajuda del concurs del Retorn social de Compromís per Cerdanyola, els hi van presentar la proposta i els hi va agradar, però, els van convèncer perquè fossin a conèixer la proposta sencera a l’escola i “sembla que els hi va acabar d’enamorar, es van donar un ajut de 500€ per a poder portar la nostra il·lusió a terme”, expliquen.

Comparteix: