El Punt Lila de la Festa Major, un èxit!

La Festa Major del Roser de Maig, va establir, per primera vegada un Punt Lila per denunciar els casos d’assetjament sexual i lluitar contra la lgtbiqfòbia. El Punt Lila formava part de la campanya “La Festa és Nostra”: per fer de la igualtat i la no discriminació un valor central de la Festa Major.

puntlila4Com que la realitat de la Festa Major no és aliena a la social, la visibilització i sensibilització dels últims mesos contra la violència masclista i heteropatriarcal ha fet necessari disposar d’aquest punt de suport.

A la zona de barraques, durant les nits de divendres i dissabte, s’hi va establir aquest punt de suport i seguretat per a les dones i espai de debat i reflexió entorn els feminismes. Aquest punt de suport anava acompanyat de la Xarxa d’Agents Preventives: persones sensibilitzades en aquest àmbit, que portaven un distintiu fúcsia durant tota la Festa Major i que estaven coordinades amb el Punt Lila.

En el Punt Lila hi havia dos jocs per animar a la gent a entrar-hi i participar-hi: L’amor i la Piràmide de les Violències. El primer consistia en reflexionar sobre quin és el model d’amor que tenim a la nostra societat, detectant els mites de l’amor romàntic i el segon en relació a les múltiples formes i àmbits de les violències masclistes, per tal de fer visible aquells aspectes més invisibles i subtils de les violències.

Durant tota la nit hi va haver molta gent interessada en conèixer el Punt Lila i interaccionant amb les dues professionals que el gestionaven, així com, jugant amb les dinàmiques.

Comparteix: