El GREC presenta públicament els resultats dels seus primers mesos d’activitat

Des del passat mes de gener, l’entitat s’ha centrat en inventariar l’Arxiu Mimó. Durant aquests mesos, ha rebut nous fons documentals, que ara començarà a tractar i difondre.

GRECPublicAhir, 9 de maig, el Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC) – entitat presentada públicament el passat mes de gener – va fer un acte al Museu d’Art de Cerdanyola amb l’objectiu de presentar públicament els resultat d’aquests primers mesos de feina, que s’han invertit principalment en inventariar els continguts de l’Arxiu Mimó, creat durant dècades per Jaume Mimó i Llobet, qui fou alcalde de Cerdanyola durant la República i posteriorment es convertiria en el primer cronista i historiador de Cerdanyola.

Ara, un cop finalitzada aquesta primera fase, començarà la segona: posar el material a l’abast de tothom, prioritzant la documentació relacionada amb Cerdanyola i -d’aquesta- la que encara no estigui disponible online. Cal recordar, en aquest sentit que, des de fa ja anys, una part important de l’Arxiu es pot visionar a internet, gràcies a la tasca feta per Jaume Mimó i Sarrablo, fill del creador de l’Arxiu.

Aquesta tasca de difusió serà bàsicament online, amb l’objectiu de preservar els originals, en molts casos documents únics que no es podrien reemplaçar.

De moment, ja es pot consultar l’inventari íntegre de l’Arxiu Mimó. Per accedir, es pot visitar la web del GREC (disponible a www.cerdanyola.net/grec) i accedir a l’apartat dedicat a l’Arxiu Mimó.

Noves donacions d’Arxius Històrics

Durant l’acte, també es va explicar que el GREC és a punt d’assumir també la gestió de l’Arxiu de Josep Maria Cortada (Xane), periodista i cap del Gabinet d’Alcaldia de l’Ajuntament durant el mandat de Celestino Sánchez. També s’han rebut altres donacions com el fons documental de Josep Naudí (durant molts anys una de les figures més importants del panorama cultural de Cerdanyola).

D’altra banda, segons van explicar, durant aquests mesos han iniciat converses per fer-se càrrec de dos arxius de gran importància històrica, aportats per famílies arrelades a Cerdanyola des de fa segles, i que es composen de documents que tenen, en alguns casos, centenars d’anys d’antiguitat. Les converses encara no estan tancades. En el moment en que s’arribi a un acord, el GREC anunciarà públicament el nom d’aquestes famílies, i es podria organitzar algun acte públic per presentar aquests arxius, que durant dècades han estat custodiats per aquestes famílies, i que ara es posaríen a l’abast del públic.

Comparteix: