Fira Agrícola de Collserola 2018

El proper 6 de maig tindrà lloc a Vallvidrera (Barcelona) la 12a edició de la Fira Agrícola de Collserola, organitzada per la Cooperativa de Consum Ecològic Can Pujades.

Incredible Edible SouthwarkLa jornada inclourà l’espai de fira, amb parades de productors/es ecològics i altres projectes de Collserola, tallers, exposicions, concerts, un dinar popular cuinat amb productes ecològics i de proximitat i la presentació del «Pla d’Acció per promoure la transició agroecològica a Collserola durant 2018-2020», a càrrec d’Arran de terra.

La Fira Agrícola de Collserola vol ser un punt de trobada de totes les iniciatives i projectes que promouen l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària a Collserola, tant des de la producció d’aliments com des de la transformació alimentària, la comercialització per mitjà de circuits curts, el consum cooperatiu de productes ecològics i de proximitat, l’educació i la sensibilització, etc. La Fira és doncs una oportunitat per donar a conèixer les iniciatives agroecològiques que es desenvolupen a la serra, per enfortir les relacions entre els col·lectius i les entitats que les promouen, per establir sinergies i dinàmiques de col·laboració, i per multiplicar l’impacte positiu que tenen tots aquests en el Parc Natural i el seu entorn.

Una de les activitats destacades d’aquesta 12a edició de la Fira és la presentació del «Pla d’Acció per promoure la transició agrecològica a Collserola en el període 2018 – 2020». El Pla d’Acció ha estat elaborat de forma participativa en els últims mesos en el marc del projecte «Alimentem Collserola», que està sent impulsat des de mitjans del 2016 per part del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, els ajuntaments del Parc Natural i l’Associació Arran de terra. L’objectiu del projecte és transformar els sistemes alimentaris de l’àmbit d’influència del Parc Natural per fer-los més justos i sostenibles.

Des de la seva primera edició, la fira està organitzada per Can Pujades, una cooperativa de consum de productes ecològics que està formada per més de cinquanta famílies i que des de 2010 té la seva base d’operacions a l’antic Mercat de Vallvidrera. A part de la Fira Agrícola que impulsen cada mes de maig, des de Can Pujades cada any organitzen també una altra fira d’aliments ecològics el setembre, i gestionen un hort comunitari a l’antiga Masia de Can Pujades. Actualment, la Cooperativa està treballant per posar en marxa noves iniciatives que donin valor al Parc de Collserola com un espai on es relacionen veïns, visitants, biodiversitat, patrimoni i educació ambiental. D’entre aquestes iniciatives en construcció, destaquen una planta de compostatge comunitari, la Xarxa d’Horts rurals i un nou projecte de distribució de productes ecològics i de proximitat que s’emplaçarà a l’antic mercat de Vallvidrera

Comparteix: