El Roser de Maig vol tornar a ser una festa lliure de violències sexistes i homòfobes heteronormatives

A la Festa Major del Roser de Maig s’aplicarà per tercer any consecutiu el protocol ‘Per unes festes lliures de violències heteropatriarcals’ en el marc del a campanya ‘La Festa és Nostra’. Aquest any, a més de la Xarxa d’Agents Preventives, s’instal·larà un ‘punt lila’ fix al Parc del Turonet.

gL’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès aposta, per tercer any consecutiu, per aplicar el protocol ‘Per unes festes lliures de violències heteropatriarcals’ durant la Festa Major del Roser de Maig. La campanya que emmarca el protocol aquest any, sota el lema ‘La Festa és nostra’, té l’objectiu de sensibilitzar, prevenir, i en el cas de que sigui necessari actuar, davant de possibles situacions d’agressions sexistes i/o heteronormatives per raó de gènere i/o orientació afectiu-sexual en els actes de la festa.

Aquest any, totes les persones que han participat en l’elaboració de la festa i/o que treballaran en l’organització durant aquesta rebran la formació específica per tal d’identificar les violències masclistes i heteronormatives i compartir criteris i eines per a l’actuació. A aquesta formació, que té una hora de durada i que es farà el 25 d’abril a les 19h a l’Ateneu, també assistiran les persones que de forma voluntària vulguin formar part de la Xarxa d’Agents Preventives. En els diferents actes de la Festa Major, les agents es podran identificar perquè duran posada una banda de color fúcsia. A més, aquest any hi haurà un punt fixe anomenat ‘punt lila: La Festa és Nostra’ a on s’oferirà informació i atenció a les persones que a les persones que la sol·licitin.

El protocol ‘Per unes festes lliures de violències heteropatriarcals’ és fruit del treball conjunt de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat i LGTBIQ, les entitats de dones i feministes de la ciutat, les comissions organitzadores de la festa i el Circuit Cerdanyola d’Abordatge Integral de les Violències Masclistes. El protocol pretén ser una eina comunitària per prevenir situacions de violències sexistes i/o homòfobes heteronormatives.

Les persones interessades en formar part de la Xarxa d’Agents Preventives han d’enviar un correu a dones@cerdanyola.cat per inscriure’s i poder participar en la formació.

Comparteix: