Arriba el Roser de maig més participatiu!

La Festa Major s’ha preparat en 5 comissions de treball obertes a les entitats i la ciutadania.

DSC00435El Roser de maig, la Festa Major de la ciutat, és l’activitat central del calendari lúdic local. Una festa viva, pensada i dissenyada per la ciutadania, que es farà del 4 al 7 de maig però que a la pràctica, s’iniciarà el 25 d’abril, amb la Mostra de curts [c]Screen Primavera i es perllongarà fins al 18 de maig, amb la representació d’Adossats a un Teatre Ateneu que s’omplirà fins a la bandera. Més d’un centenar d’activitats per a tothom, pensades per potenciar la ciutat de les persones a l’espai públic.

L’actor cerdanyolenc Octavi Pujades farà el pregó de les festes, el divendres 4 de maig, a les 20h i a la Plaça de Francesc Layret.

Festa Major participativa

La presentació del Roser de maig es va fer el dijous a l’Ateneu. Representats de les entitats que han participat en el disseny acompanyaren l’alcalde, Carles Escolà, i la regidora de Cultura, Elvi Vila.

Vila va explicar que per tercer any consecutiu la ciutadania ha participat molt activament a les 5 comissions en què s’ha organitzat el treball d’organització del Roser. Per Elvi Vila la festa és el moment d’omplir els carrers, de participar a les activitats d’un programa d’actes molt farcit que s’ha intentat dissenyar sense que es trepitgin els actes. N’hi ha molts en una festa viva, que es perllongarà durant 3 caps de setmana. Un Roser de maig que aposta per la sostenibilitat, instaurant els gots reciclabes. Al temps que es vianantitzaran total o parcialment els carrers que uniran els carrers que uneixen els centres neuràlgics de la festa (Plaça Abat Oliba, Plaça de l’Estatut i Parc Xarau).

No és no

Elvi Vila, que ostenta la regidoria de Cultura i també la de Drets Civils, va explicar que es treballa per un Roser de maig lliure de violències heteropatriarcals. Es durà a terme la campanya ‘La festa és nostra’, amb l’objectiu d’implicar a tothom en contra de qualsevol forma de violència. En aquest sentit va fer una crida a les persones que vulguin actuar com as difusores d’aquesta iniciativa.

La festa serà també solidària, amb la reedició de les banderoles del Roser 2018. Se’n faran 1000, amb nous colors. Es vendran al preu d’1 euro a l’Ateneu. Tot el que es reculli es lliurarà a l’oenegé Proactiva Open Arms. A banda de comprar-les i fer el gest solidari, Vila va animar a tothom perquè les pengi i guarneixin la ciutat.

Festa Led Party i guarniment de la Casa Gran

Els infants i adolescents del CIAC (Consell d’Infants i Adolescents de Cerdanyola) han participat un any més en el disseny de la festa major. Aquest any els adolescents organitzen una nova activitat, la festa Led Party amb el dj dels 40 Principals Adrià Ortega. Serà per al jovent de 12 a 16 anys i es farà el diumenge 6 de maig, a les 19h i al Pavelló de Can Xarau – Paco Arpide. La informació i autoritzacions es poden aconseguir a http://www.cerdanyola.cat/RoserMaig2018 A partir del dilluns 23 d’abril, també la facilitaran a l’Ateneu. Imprescindible per als i les joves que vulguin anar-hi la presentació de l’autorització dels pares i/o tutors.

Els infants del CIAC guarniran la façana de la Casa Gran. Ho faran el dijous 3 de maig per la tarda.

Una festa major que s’ha fet gran

L’alcalde Carles Escolà va agrair a tothom la feina feta per organitzar una festa que s’ha fet gran, amb noves activitats, com la Led Party, que neix organitzada pels joves del CIAC per atendre les peticions dels adolescents, no prou ben atesos al programa festiu. Va desitjar continuïtat i consolidació d’aquesta nova activitat. Com d’altres, que recuperen activitats tradicionals com el ball del fanalet.

Escolà va animar a tothom perquè participi a les activitats del Roser de maig, localitzades a la plaça de l’Abat Oliba, el Parc del Turonet o al parc Xarau, potenciat aquest any perquè les entitats i la ciutadania se’l faci seu. Una participació que va demanar es perllongui a altres propostes com l’Altimira Fest, la Cantata del Roser de maig, l’Artista al carrer, la Marxerola, l’Estimbada, el concert de corals infantils, la XXXII Nit del Cante Jondo, la XXVIII Cursa per Collserola, el Holi Roser, la Roda de Gitanes, la gran Festa de l’Okka i la XIII Trobada de Tambors.

L’Associació Cerdanyola Comerç i Serveis també participarà al Roser de maig amb l’organització d’un concurs d’aparadors.


Tota la informació del Roser de maig 2018

Comparteix: