Expressa’t: Paraules d’amor

“Que la letra con sangre entra” deuen pensar Ciudadanos a Catalunya, quan en les seves compareixences i intervencions ens matxaquen amb les seves habituals “paraules d’amor”: tenemos una sociedad fracturada (…) y usted - dirigint-se al president de la cambra, Sr. Torrent – solamente escucha y dirige las sessiones para la mitad de este parlamento”, etc.

cartas-2Ens “obsequien” amb aquest mantra perquè creuen que els seus votants volen escoltar-lo. Jo, en canvi, penso que una immensa majoria dels votants de C’s són persones intel·ligents i segurament es faran les preguntes que em faig jo.

La primera. Tenim una societat fracturada per aquesta raó? Jo no veig en absolut que s’hagi produït una profunda esquerda, per més que miro i miro, entre el balcó del primer primera on penja la bandera espanyola i el del primer segona on penja la catalana indepe . En canvi no parlen mai de la fractura real que des de fa anys han creat les polítiques neoliberals i que, per cert, són a l’ADN de Ciutadans. Aquestes polítiques sí provoquen una gran fractura social, la fractura real entre qui pot disposar de béns i serveis de tot tipus perquè se’ls pot pagar i qui no arriba a final de mes. Per què mai no parlen d’aquesta fractura?

La segona. Si C’s arribessin a presidir la cambra vol dir que escoltarien i atendrien totes les persones per igual? No, crec que no. Després de tant i tant assenyalar les “dues meitats” que a ells els interessa ja no saben ni volen veure el país d’una altra manera. Ni el país ni les persones.

El que sí podem veure és la seva incapacitat de fer propostes, o potser ja ni volen esforçar-se a fer-les, per la seva realitat numèrica al parlament, i estan fent allò de “qui dia passa any empeny” a veure si arriben al que de veritat els preocupa – ser primera força al Congreso de los Diputados – encara que tampoc podran governar, com els passa aquí.

D’altra banda, he observat que a pesar de l’interès de Cs en fracturar-nos la nostra diversa i mestissa societat segueix esplèndida i viva, encara que passem moltes estones discutint a voltes dels esdeveniments polítics, estem com sempre: uns del Barça i uns altres del Madrid, això si que és fractura, pels déus!

Candela

Comparteix: