Candidatures municipalistes transversals impulsen un espai de debat i coordinació d’esquerres i republicà

Crear un espai de reflexió, debat i coordinació davant el repte de les municipals del 2019 en clau d’esquerres i republicana. Amb aquest objectiu, Compromís per Cerdanyola, Guanyem Badalona en Comú, Decidim Ripollet, Alternativa d’Esquerres per Badia, SOM Gramenet i Sant Adrià en Comú impulsen una jornada de debat i reflexió el proper 26 de maig a Badalona.

Compromis-llistaL’espai es planteja establir una col·laboració intensa i de base amb candidatures municipalistes àmplies de l’entorn dels Comuns, la CUP i ERC que s’estiguin configurant a la resta del país en clau republicana i d’esquerres. La seva voluntat és articular una estratègia àmplia amb tots aquells sectors que volen plantar cara a les polítiques d’austeritat i l’autoritarisme de l’Estat espanyol, avançant en justícia social i radicalitat democràtica.

Per les plataformes convocants, els resultats de les darreres eleccions i el panorama polític canviant i incert actual estan causant moviments de les forces polítiques clàssiques amb l’objectiu d’obtenir noves majories. Davant d’aquesta perspectiva, consideren imprescindible trobar-se i reflexionar plegades per garantir l’aplicació de les polítiques socials i transformadores que s’estan duent a terme als ajuntaments del canvi. Alhora, aquesta coordinació ha de permetre fer créixer i coordinar el model ampli i exitós de les esquerres plurals als governs municipals, més enllà de l’àrea metropolitana i les comarques properes.

Comparteix: