“Història viva de la UAB”, en una jornada al CCCB

Dins del cicle d’activitats que commemora el 50è aniversari de la UAB, professorat, membres del personal administratiu i ex estudiants de la UAB evocaran la història de la universitat, dècada per dècada, en una trobada el 25 d’abril, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Vista aèria del campus en construcció, el 1971.

Vista aèria del campus en construcció, el 1971.

Antics estudiants de la UAB i membres del personal tant docent com administratiu evocaran la història de la institució al llarg de les diferents dècades transcorregudes des de la seva creació, en una trobada emmarcada dins de la celebració del cinquantè aniversari de la UAB. Tindrà lloc el 25 d’abril, a les 19 h, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (C. Montalegre, 5. Barcelona). L’acte serà conduït per la periodista Núria Ribó.

Els primers anys d’història de la UAB (1968-1979) seran comentats pels professors José Manuel Blecua i Josep Montserrat, l’ex gerent Albert Busquets i l’ex estudiant Isona Passola. Blecua, catedràtic jubilat de filologia espanyola i exdirector de la RAE, va ser un dels impulsors de la universitat, i Montserrat, catedràtic emèrit de filosofia, va ser un dels autors del Manifest de Bellaterra (1975) i secretari del III Congrés Universitari Català (1978). Busquets va ser gerent de la UAB entre 1985 i 1986, i la cineasta i productora Isona Passola va ser estudiant d’història.

Per parlar dels anys vuitanta i noranta (1980-1999), intervindran els exestudiants Antoni Valero i Toni Casares, el professor Josep Enric Llebot i Montserrat Roca com a membre del personal d’administració i serveis. El metge Antoni Valero va ser estudiant delegat de medicina entre els anys 1990 i 1995, i el dramaturg Toni Casares va ser estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres i impulsor de l’Aula de Teatre de la UAB durant els vuitanta. Llebot, catedràtic del Departament de Física que havia estat estudiant de la promoció de 1975, va ser degà de la Facultat de Ciències (1991-1993) i, més endavant, vicerector de Política Econòmica i d’Organització. I Roca ha estat vicegerent de Recursos Humans i cap de l’Àrea de Relacions Internacionals, entre altres responsabilitats.

Finalment, el període comprès entre el canvi de segle i l’actualitat (2000-2018) serà comentat pels professors Miquel Molins i Miquel Vilardell, l’exestudiant de ciències polítiques Sonia Andolz i Francesc Villacorta com a membre del PAS. Molins, professor jubilat del Departament d’Art i de Musicologia, ha estat director del MACBA, entre altres càrrecs, i Vilardell, catedràtic de medicina interna, ha estat director del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. La politòloga Sonia Andolz és especialista en relacions internacionals (conflictes armats, procesos de desarmament, etc.) i ha estat negociadora humanitària i observadora electoral. I Villacorta és administrador de centre del Rectorat i i ha estat administrador de la plaça Cívica i cap de Serveis Auxiliars i de Magatzem General i Transports.

Més informació: UAB 50 anys: l’audàcia del coneixement

Comparteix: