El tancament de la línia de P3 de l’Escola Saltells és una mostra més de l’atac de la Generalitat a la pública

Els centres educatius de Cerdanyola obriran durant aquesta setmana el període de preinscripcions, un període marcat per la reducció d’oferta de places a la pública – tancament d’una línia de P3 a l’Escola Saltells – i el manteniment de totes les línies de la concertada.

Saltells.jpg_796589200Darrere d’aquesta decisió del Departament d’Ensenyament s’amaga una clara intenció privatitzadora: el Departament utilitza l’excusa de la baixada d’infants per retallar només línies de l’escola pública, sense afectar l’escola concertada, una escola que està subvencionada amb diners públics.

Durant els darrers set anys, a Catalunya s’han tancat 551 grups de l’escola pública, un número molt superior si el comparem amb els 124 tancats de l’escola concertada. Aquest fet és molt greu i afecta directament la qualitat de l’educació. El tancament de grups de l’escola pública obliga a ampliar la ràtio – nombre d’alumnes per grup -. La ràtio d’infants per classe a les escoles públiques ha augmentat fins a 25, mentre que l’escola concertada reben el concert – ajuda pública – quan arriba als 20 alumnes per aula.

La reducció de grups no és l’única mesura que el Departament d’Ensenyament aplica per atacar la privada: també redueix el seu pressupost. Mentre que la partida de pressupost destinada a l’escola privada s’ha reduït fins a un 10% en els darrers set anys, la partida de pressupost públic destinada a centres concertats va superar el valor del pressupost de 2010, arribant als 1.153 milions d’euros públics l’any 2017.

Comparteix: