A Cerdanyola, l’atur també afecta més a les dones

Dels 2.678 aturats que té Cerdanyola, 1.571 són dones. Mentre que es disminueix la taxa d’atur entre els homes, s’incrementa en les dones.

soc cerdanyolaCerdanyola té una taxa d’atur del 9,4%, una xifra 2,6 punts inferior a la mitjana de la comarca. Malgrat els bons números generals, aquest descens del nombre d’aturats oculta el percentatge de dones que estan en atur. Si, mentre que la taxa d’atur ha disminuït entre la població masculina (7,5% d’aturats), ha fet tot el contrari entre la població femenina (11.6% d’aturades).

Aquestes xifres criden més l’atenció si mirem les dades del conjunt del Vallès Occidental: durant l’últim mes el balanç masculí ha estat de -418 persones en atur, mentre que el balanç femení ha estat de + 63 persones en l’atur.

Això significa que sis de cada deu aturades cerdanyolenques són dones. Aquestes xifres espanten, sobretot si tenim en compte que fa tan sols cinc anys els percentatges estaven pràcticament repartits al 50% entre ambdós sexes.

Els grans mitjans i els grans sindicats justifiquen aquestes dades de la vergonya dient que “les causes de l’increment de l’atur entre les dones en els darrers anys respon al fet que el sector que més feina genera és el de serveis, on més dones hi ha treballant, però també on hi ha major precarietat, temporalitat i salaris més baixos”. Mai assenyalen als autèntics culpables: el capitalisme i el patriarcat.

 

 

Comparteix: