Participa a la ‘Biomarató, ciutats amb vida!’

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès col·labora en aquesta iniciativa i convida a la ciutadania a participar-hi. Si sou unes persones observadores de la biodiversitat, l’Ajuntament us convida a participar a la iniciativa ‘Biomarató, ciutats amb vida!’ que es durà a terme entre els dies 27 i 30 d’abril.

biomaratoBarcelona junt amb la seva Àrea Metropolitana i les ciutats que la integren participaran a la Biomarató. Col·laborar-hi és tan fàcil com buscar éssers vius al voltant de Cerdanyola del Vallès, fer-los una fotografia i compartir-la a través de l’app de Natusfera, una plataforma on es registraran totes les observacions. També es pot fer creant un compte a http://natusfera.gbif.es. Un cop dins, cal buscar el projecte Cerdanyola del Vallès i unir-se.

Biomarató

La Biomarató és una competició amistosa per aconseguir el màxim nombre d’observacions de biodiversitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). És el nom local del City Nature Challenge 2018 (CNC 2018), un concurs internacional en el qual 80 ciutats de tot el món competiran entre elles per ser la ciutat que aconsegueixi el nombre més elevat d’observacions d’éssers vius. La competició tindrà lloc entre el 27 i el 30 d’abril de 2018 (es podran fer observacions qualsevol dels quatre dies).

Barcelona participa al CNC 2018 amb tota la seva àrea metropolitana. Per tant, totes les observacions que es facin en els 36 municipis que conformen l’AMB contribuiran a pujar el marcador de la Biomarató. A Europa també hi participen Londres, Berlín, una ciutat portuguesa (Gimaraes), dues ciutats italianes (Roma i Pádova) i tres ciutats espanyoles (Cádiz, Madrid i Sevilla).

Per comptabilitzar les observacions que es facin a Barcelona i a les tres ciutats espanyoles es farà servir Natusfera, una plataforma de ciència ciutadana per al seguiment de la biodiversitat que funciona com un quadern de camp virtual per a naturalistes. Natusfera es pot fer servir tant a l’ordinador com en dispositius mòbils.

Des del CREAF   i l’ ICM-CSIC coordinen la Biomarató 2018.


Flyer de la Biomarató

Web de la Biomarató

Web del CNC 2018 que inclou Barcelona, Cádiz, Madrid i Sevilla

Web de Natusfera

Projecte de la Biomarató a Natusfera

Entrada al blog de Natusfera sobre el CNC 2018

App Natusfera a Google Play

App Natusfera a Apple Store

Comparteix: