Inversió de 235.000 euros en el manteniment i conservació de les cambres frigorífiques dels Mercats Municipals

Les actuacions repararan i actualitzaran les cambres frigorífiques dels Mercats Municipals. Es tracta d’una nova actuació perquè les llotges de la ciutat disposin de les millors eines i condicions com a punts centrals de l’economia local.

mercat-de-serrapereraLa Junta de Govern municipal, en reunió celebrada l’11 d’abril, ha adjudicat els treballs de manteniment i conservació de les cambres frigorífiques dels Mercats Municipals de Les Fontetes i Serraperera a l’empresa Fredvic, SL, per un import total de 235.000,04€. Les tasques s’hauran de fer en un període de 3 mesos.

Els treballs previstos contemplen al Mercat Municipal de Serraperera la renovació a les cambres del peix, la carn i a les cambres gran i petita de la fruita. A la llotja de Les Fontetes es treballarà a la cambra de les carns, la del peix, del bacallà i la de fruita del port antic. En aquest mercat es farà un nou magatzem eliminant la cambra de carns i de congelats que no s’utilitzen.

S’actuarà damunt de les fusteries interiors fetes malbé, paraments verticals i horitzontals, instal·lacions en mal estat, desmuntatge i muntatge de gàbies i altres elements. La previsió dels tècnics passa perquè els treballs a la llotja de Serraperera es facin en 3 setmanes i a Les Fontetes en 4.

La regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, destaca que amb aquesta actuació s’atén la petició de les concessionàries dels Mercats per treballar amb les millors eines al seu servei. “Les cambres frigorífiques són indispensables per a moltes parades. Amb l’actuació aprovada resoldrem un problema de renovació i manteniment que havien detectat les concessionàries i l’Ajuntament”. Recorda que el govern local fa costat i dóna suport a les llotges municipals, com a centres d’activitat econòmica però també com a espais de referència de la vida comunitària. “Són un lloc de trobada on comprar però també trobar-se amb el veïnat o gaudir d’una classe de cuina o una exposició”, diu, referint-se als usos que es potenciaran a l’equipament.

Haro destaca que l’actuació aprovada és una més de les dutes a terme aquest mandat anunciant que aquest estiu començaran els treballs de remodelació del Mercat Municipal de Les Fontetes. “Una actuació que canviarà la fesomia de la llotja, obrint-la molt més a la ciutadania, al barri i a la ciutat”, afegeix.

Pla d’Inversions 2017 – 2019

Les actuacions a les cambres dels Mercats formen part del Pla d’Inversions 2017 – 2019 que preveu una inversió de 27.147.000€, desglossats en Millores en equipaments, 9.568.000€, Millores a l’Espai Urbà, 9.435.000€ i Millores de caire General, 8.144.000€.

Comparteix: